Politie Zuid-Holland-Zuid

Motorrijders beboet op A29

Heinenoord, 11-07-2006 o Naast het controleren van bromfietsers in Heinenoord heeft de politie op maandag 10 juli ook aandacht besteed aan het gedrag van verkeersdeelnemers op de A29. Hier staat dagelijks file in verband met de werkzaamheden aan de Heinenoordtunnel. 15 motorrijders zijn beboet wegens rijden op afgesloten rijstroken. De boete bedraagt 130 euro.

Het viel de politie op dat een groot aantal motorrijders het nodig vond om gebruik te maken van de met een rood kruis aangeduide en met verkeersbakens afgezette rijstroken om zodoende de file in te halen. Dit gebeurde terwijl de verkeersbakens zodanig ruim gezet zijn dat motorrijders redelijk veilig de file kunnen passeren, wel met gepaste snelheid. Vijftien motorrijders reden toch op de afgesloten rijstroken. Zij werden op kenteken bekeurd wegens het rijden op de afgesloten rijstroken.

De politie benadrukt dat afgekruiste rijstroken ook gelden voor motorrijders. Het gebruik van een afgesloten rijstrook is erg gevaarlijk. Dat bleek maandagmiddag 10 juli wel toen een motorrijder door de bakens door reed om het fileverkeer via de afgesloten rijstrook rechts in te halen. Hij werd daarbij bijna aangereden door een lijnbus die wel gebruik mag maken van de afgesloten rijstrook en vluchtstrook. Gelukkig werd een aanrijding voorkomen.