Politie Twente

Persberichten Politie Twente 11 juli 2006

Agressieve winkeldief aangehouden

Enschede

De hulp van de politie werd op maandag 10 juli om 15.25 uur ingeroepen door personeel van een supermarkt gelegen aan de Lage Bothofstraat in Enschede. Men had op de parkeerplaats van de supermarkt een winkeldief in de kraag gevat. De man zou zich zeer agressief gedragen en kon met moeite in bedwang worden gehouden. Ter plaatse namen politieagenten de man over en hielden hem aan. De 33 jarige Enschedese veelpleger bleek twee flessen drank en diverse etenswaren gestolen te hebben. Hij werd meegenomen naar het politiebureau en is later op de dag voor nader onderzoek in verzekering gesteld. (06-088024)

Gewonde bij aanrijding

Almelo

Bij een verkeersongeval in Almelo op de kruising Zeven Bosjes/ Vogelweide is op maandag 10 juli om 13.00 uur een 58 jarige vrouw uit die plaats gewond geraakt. De vrouw zat in een auto die bestuurd werd door een 70 jarige man uit Almelo. Een 18 jarige Almeloër reed over de Vogelweide en kwam uit de richting van de Zilvermeeuw. Op de kruising met de Zeven Bosjes verleende hij geen voorrang aan de 70 jarige automobilist die voor hem van links kwam.De 58 jarige passagiere raakte gewond en werd voor onderzoek naar het ziekenhuis gebracht. (06-087913)

Twee verdachten van brute mishandeling aangehouden

Enschede

De politie denkt met de aanhouding van een 35 jarige man en een 32 jarige vrouw, beiden afkomstig uit Enschede, een brute mishandeling te hebben opgelost. De twee zouden in de nacht van donderdag 25 mei op vrijdag 26 mei jl. een 60 jarige Enschedeër op de Hofteweg in zijn woonplaats hebben mishandeld. De man liet om 00.15 uur zijn hond uit langs het fietspad. Plotseling zag hij een man en een vrouw staan die hem vroegen wat hij daar deed. Voordat hij antwoord kon geven werd de man tegen de grond gegooid en met een zaklamp op zijn hoofd geslagen. Het schoppen en slaan ging nog enige tijd door waarna ze de man gewond achterlieten. Het slachtoffer kon met moeite naar huis strompelen. Hij belde de politie en werd door een ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. Het slachtoffer bleek een hoofdwond en gekneusde ribben te hebben. Via de Meld Misdaad Anoniem telefoonlijn kreeg de politie een tip binnen en startte direct een onderzoek. Naar aanleiding van dat onderzoek konden de twee verdachten op maandag 10 juli om 22.40 uur in de woning van de 32 jarige vrouw worden aangehouden. De vrouw weigerde mee te werken en werd met gepast geweld in de boeien geslagen. Beiden zijn meegenomen naar het politiebureau en voor verhoor opgesloten. (06-066087)

Politie zoekt getuigen van zware mishandeling

Vriezenveen

Een 33 jarige man uit Vriezenveen heeft bij de politie aangifte gedaan van zware mishandeling. De man had op vrijdag 30 juni om 20.00 uur feest gevierd in de tent op het Manitobaplein in Vriezenveen. 's Nachts ging de man om 01.30 uur naar buiten om bij een patatkraam wat te gaan eten. Hier kreeg hij woorden met een jongen. Wat daarna gebeurd is kan hij zich niet meer herinneren. De man is kennelijk mishandeld en buiten bewustzijn geraakt. Hij werd op een bepaald moment wakker en zag dat hij onder de patatkraam lag. Het slachtoffer had veel pijn en werd door vrienden naar het ziekenhuis gebracht. Hij bleek een hersenschudding en een schaafwond op het oogvlies te hebben opgelopen. De politie is op zoek naar getuigen die meer over de toedracht van de mishandeling kunnen vertellen. Speciaal verzoekt zij de jongen en het meisje die het slachtoffer geholpen hebben en een groep van vier mannen met dezelfde rode shirtjes zich te melden. Zij kunnen contact opnemen met de afdeling Vriezenveen van de politie Twente op telefoonnummer 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800-7000. (06-083503)

Verkeerscontrole

Vroomshoop

De politie heeft op maandag 10 juli tussen 10.00 uur en 11.30 uur een verkeerscontrole gehouden bij de puntbrug gelegen aan de Vriezenveenseweg in Vroomshoop. Opvallend was dat veel mensen een auto bestuurden zonder het verplicht dragen van een gordel. Drieëntwintig mensen werden voor dit feit bekeurd. Verder schreef de politie nog bekeuringen uit voor het niet dragen van een helm (1), overtreden van de snelheid (1) en teveel vermogen bij een bromfiets (1). (06-087842)

Krantenbezorger gewond

Weerselo

Bij een aanrijding tussen een auto en een fietser op de Haarstraat in Weerselo is op maandag 10 juli om 06.55 uur een krantenbezorger gewond geraakt. De 15 jarige krantenbezorger uit Weerselo stak de Haarstraat over en zag hierbij een auto die voor hem van links kwam over het hoofd. De 38 jarige automobilist uit Denekamp remde krachtig toen hij de jongen zag, maar kon een aanrijding niet voor komen. De jongen kwam ten val en werd met onbekend letsel door een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. (06-087713)

Dronken man kan rijbewijs inleveren

Goor

Surveillerende agenten zagen op dinsdag 11 juli om 01.05 uur een bromfietser rijden op de Stoevelaarsweg in Goor rijden en gaven hem een stopteken. De man sprak met dubbele tong en bleek onder invloed van alcohol te zijn. Hij werd aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Daar werkte hij mee aan een ademanalysetest, waarvan de uitslag 1,60 promille was. De 28 jarige man uit Goor bleek in het bezit te zijn van een B rijbewijs. Deze moest hij bij de politie achterlaten. (06-088250)

Sonja Eerhard: 053-4555588


---- --