Ingezonden persbericht


Voorverkoop 'loopt als een trein'

Stereo MC'S en Internationals maken Huntenpop compleet

De laatste bands die zijn toegevoegd aan het toch al imponerende programma van het aanstaande Huntenpop Festival, zijn de Stereo MC's uit Engeland en de Belgische Internationals. Dat brengt het totaal aantal bands dat zaterdag 12 augustus optreedt in het Achterhoekse Varsselder op 30. "We zijn er opnieuw in geslaagd een heel divers programma aan te kunnen bieden", zegt organisator Walter Hendrixen. "Door de veelheid aan muziekstijlen, komt iedere bezoeker aan zijn trekken. De voorverkoop loopt inmiddels als een trein. Wat dat betreft zijn onze verwachtingen dan ook hoog gespannen."

Stereo MC's is geen onbekende in het festivalwezen. De band treedt deze zomer ook op op grote evenementen als Marktrock Leuven en de Lokerse Feesten. BNN omschrijft de band als de Britse Funky Hiphoppers. Ook de Internationals zijn op meerdere festivals te zien en te horen, waaronder Pukkelpop, het Dour Festival en Marktrock. De band timmert aan de weg met Caraïbische reggae, maar dan wel gevat in een organische, eigentijdse sound, het handelsmerk van de Internationals.

Nevenporogramma

Behalve een line-up die klinkt als een klok, zou Huntenpop Huntenpop niet zijn als er niet veel aandacht werd geschonken aan een nevenprogramma. Zowel op muzikaal als niet-muzikaal gebied kunnen bezoekers hun gang gaan. Muzikaal is er net als voorgaande jaren weer een Gelders Poppodium waar de beste tien Gelderse amateursbands hun eerste festivalervaring kunnen opdoen. Daarnaast krijgt de winnaar van de Battle Of Schoolbands 2006, de band Blue Velvet, ruim baan op zich te profileren met het winnende finalenummer. Oh ja, en de beste gitarist van Nederland is van de partij: Dennis Huige van Racoon is namelijk op de Muzikantendag in Amsterdam uitgeroepen tot de beste gitarist van 2005!

Aan alles is verder gedacht om er een mooi en gezellig festival van te maken. Er is een grote festivalmarkt, er staan stands van Amnesty International en Project Aware, er is een platen- en cd-beurs, een restaurant, vier overdekte podia, een theater, een filmhuis, een Tibetaans koffie/theehuis, er zijn lockerboxen, een ligweide en een camping (reserveren via website). En het feestje begint voor de liefhebber al op vrijdagavond met een extra Tribute Night. Dan spelen vier bands met tributes aan Kiss, Jimi Hendrix, Bon Jovi en The Beatles.

Kettingzagen

De argeloze festivalganger moet nog oppassen want hij/zij kan onderweg zomaar Marthy LeGray tegenkomen, een jongleur met gevoel voor humor. Want hij speelt niet met ballen, maar wel met sigarenkistjes, brandende messen en... ketttingzagen! En wat is Huntenpop zonder nieuwe liefdes? Daarom is Hartenvrouw ook op Huntenpop. Met haar speciale aanpak en romantische liefdesgedichten zorgt zij voor nieuwe liefdes, terwijl oude liefdes weer in vuur en vlam raken.

Frank Los is ook al op het festival. Hij is een optelsom van een karikatuurtekening, een plezierdichter, een clown en een stand-up comedian. Nieuwsgierig? Kom dan naar Huntenpop! Daar kun je ook meedoen met een workshop Djembé trommels. De eigen Jembeh Goeroe geeft alle aanwijzingen.

Line-up

Vanuit Doetinchem rijdt speciaal busvervoer naar het terrein in Varsselder, zo'n dertig kilometer vanaf Arnhem. De volledige lijst met bands die zaterdag 12 augustus vanaf 12.00 uur optreden op Huntenpop luidt als volgt:


1. Atreya

2. Backwater

3. Blue Velvet

4. Born From Pain

5. Di-rect

6. Flaco Jimenez

7. Get A Grip

8. Het Oostfront

9. I Against I

10. Kaizers Orchestra

11. Kashmir

12. Laberinto

13. Orange

14. Osdorp Posse

15. Postman

16. Racoon

17. Ruby Q

18. Seanpenn

19. Shiver

20. Silence is Sexy

21. Stereo MC's

22. Stevie Ann

23. The Bloody Honkies

24. The Internationals

25. The Presidents of the USA

26. Wheel

27. Within Temptation

28. Wisehead

29. Ysis

30. Zvenix

Informatie

Kaarten zijn in de voorverkoop verkrijgbaar voor E 30,00 via www.huntenpop.nl of bij een van de Achterhoekse voorverkoopadressen (aan de kassa kost een kaart E 35,00). De entreeprijs voor de Tribute Night op vrijdagavond 11 april bedraagt E 8,00 (niet in voorverkoop verkrijgbaar), maar wie gebruik maakt van de camping mag gratis naar binnen. Alle verdere informatie staat op www.huntenpop.nl.

FOTOBIJSCHRIFT
De Britse band Stereo MC's komt ook naar het Huntenpop Festival


- X -

Noot voor de redactie (

Ingezonden persbericht