Ingezonden persbericht


Software AG en Fujitsu lanceren de CentraSite Community, het eerste forum voor op open standaarden gebaseerde SOA

Interactief forum brengt kennis en producten van onafhankelijke leveranciers en system integrators samen voor leveren van interoperabele SOA-oplossingen

Nieuwegein, 11 juli 2006 - Software AG en Fujitsu Computer Systems introduceren de CentraSite Community. Dit initiatief brengt zowel partners als klanten samen voor het vormen van een compleet ecosysteem voor service oriented architecture (SOA)-oplossingen. De community is bedoeld voor het succesvol ontwerpen, implementeren, beheren, besturen en optimaliseren van een SOA.

De leden van de CentraSite Community voorzien klanten van vooraf geïntegreerde SOA-componenten die kunnen worden opgeslagen in CentraSite. CentraSite is een op open standaarden gebaseerde SOA-registry en -repository die door Software AG en Fujitsu is ontwikkeld. De CentraSite Community is bedoeld voor:
* Het bijeenbrengen van partners voor het leveren van op open standaarden gebaseerde interoperabiliteit.
* Het verzamelen en aanbieden van best practices en het laatste nieuws op het gebied van SOA in de vorm van bijvoorbeeld discussieforums, blogs, wiki's, podcasts en RSS feeds.

Softwarebedrijven kunnen gratis deelnemen aan de CentraSite Community. Momenteel nemen naast Software AG en Fujitsu nog vijftien strategische sponsors deel aan de community die hierdoor de volgende voordelen kunnen behalen:
* Zij kunnen hun producten voorzien van een gratis CentraSite-licentie.
* Zij kunnen een bijdrage leveren en invloed uitoefenen op de richting waarin CentraSite zich ontwikkelt. Hiertoe kunnen zij zitting nemen in de architectuurstuurgroep.
* Ook kunnen zij hun toonaangevende rol in de markt onderstrepen door een gemeenschappelijke visie op het gebied van SOA te ontwikkelen en uit te dragen.

Informatieve portal
De CentraSite Community richt zich op iedereen die op zoek is naar richtlijnen voor het in gebruik nemen van SOA. De komende maanden zal de CentraSite Community zich focussen op:
* Case studies, best practices en andere richtlijnen, veelgestelde vragen en links naar relevante artikelen en nieuws.
* Discussieforums

* Blogs

* Onderzoeken naar branchetrends

* Podcasts die relevante onderwerpen behandelen en die marktontwikkelingen bespreken
* Het publiceren en archiveren van webinars

Vijftien partners
De sponsors van CentraSite Community zijn momenteel:
* Active Endpoints - biedt oplossingen om op basis van BPEL tot integratieoplossingen te komen.
* AmberPoint - leverancier van oplossingen voor het combineren en beheren van services en processen.
* Arcplan - voegt realtime analytische voorzieningen toe aan een SOA.
* BeSeQure - voegt voorzieningen op het gebied van security toe aan een SOA.
* Forum Systems - biedt oplossingen om de risico's voor het ingebruiknemen van SOA's te reduceren.
* Hasso Plattner Institute - levert technologie op het gebied van service composition.
* IDS Scheer - ontwikkelt oplossingen op het gebied van business process management.
* ILOG - aanbieder van systemen voor het beheren van business rules.
* Layer 7 - levert oplossingen voor het beveiligen van SOA-omgevingen.
* Mindjet - biedt oplossingen voor het visualiseren van informatie, zodat betere beslissingen kunnen worden genomen
* Mindreef - aanbieder van producten voor het testen van de kwaliteit van SOA's.
* Ontoprise - leverancier van semantische integratieoplossingen.
* OpenAir - aanbieder van oplossingen op het gebied van professional services automation.
* Parasoft - ontwikkelt producten en technologieën om fouten in SOA's op te sporen en op te lossen.
* Vordel - biedt oplossingen voor het afdwingen van in CentraSite vastgelegde regels ten aanzien van beheer en security.

De CentraSite Community speelt volgens Peter Kuerpick, lid van Raad van Bestuur van Software AG en verantwoordelijk voor de SOA-suite crossvision, een belangrijke rol bij het leveren van goed geïntegreerde SOA-oplossingen die klanten met vertrouwen kunnen toepassen. 'Een SOA biedt organisaties veel voordelen ten aanzien van hun vermogen om zich snel en flexibel aan nieuwe omstandigheden aan te passen. De CentraSite Community zorgt ervoor dat zij deze voordelen in de dagelijkse praktijk ook werkelijk kunnen realiseren.' Robert Sepanloo, senior vice president van de Enterprise Software Group van Fujitsu, geeft aan dat de CentraSite Community de basis is voor het bewerkstelligen van samenwerking tussen SOA-leveranciers. 'Hiermee kunnen we gezamenlijk oplossingen bieden die het hergebruik van services garandeert, een snellere ROI mogelijk maakt en toekomstige groei verwezenlijkt.'

Kijk voor toegang tot de CentraSite Community of voor meer informatie over sponsoring op www.soaworks.com Kijk voor het volledig Engelstalige persbericht op www.softwareag.com

Over Software AG
Software AG levert een volledig portfolio van producten en diensten om een Service Oriented Architecture (SOA) IT-infrastructuur te realiseren. Dit portfolio is gebaseerd op meer dan 35 jaar ervaring in high-performance databases, applicatieontwikkelgereedschappen en integratietechnologieën. Software AG maakt een procesgedreven integratie mogelijk door het moderniseren van legacy systemen en het verschaffen van real-time inzicht in strategische bedrijfsinformatie. Software AG helpt haar klanten om concurrentievoordeel te behalen door het realiseren van flexibele bedrijfsprocessen die zijn gebaseerd op snelle en makkelijke integratie van de bestaande IT-hulpmiddelen. Software AG heeft meer dan 2.700 werknemers in dienst, verdeeld over vestigingen in 70 landen. Software AG's producten en oplossingen vormen de basis voor bedrijfskritische informatiesystemen van meer dan 3.000 klanten. Het hoofdkantoor is gevestigd in Darmstadt, Duitsland. Software AG is genoteerd aan de Frankfurt Stock Exchange (TecDAX, ISIN DE 0003304002 / SOW). In 2005 boekte Software AG een omzet van 438 miljoen Euro. Meer informatie over Software AG treft u aan op www.softwareag.nl.

Contact
Eigen_Zinnig PR & Communicatie
Aleksandra Andjelic
PR-adviseur
Tel: +31 6 24 24 56 79
aleksandra@eigen-zinnig.nl