Gemeente Heerlen

Medtronic koopt grond aan in Heerlen

In verband met strategische uitbreidingsplannen heeft Medtronic op bedrijventerrein Trilandis ca. 3 Ha grond aangekocht. Hiermee versterkt de grootste commerciële werkgever van Parkstad Limburg zijn strategische positie in Heerlen. Hierdoor is en blijft Trilandis een van de belangrijkste vestigingslocaties van deze multinational. Medtronic maakt een sterke groei door als wereldleider in medische technologie (o.a. pacemakers, defibrillatoren, externe defibrillatoren, stents, insulinepompen, hartkleppen, pijnpompen, neurostimulatoren voor mensen met de ziekte van Parkinson of andere bewegingsstoornissen).

De Gemeente Heerlen is zeer verheugd met dit besluit van Medtronic. Wethouder Offermans van Heerlen zegt uitermate blij te zijn dat de inspanningen van de Gemeente Heerlen en haar partners tot dit positieve resultaat hebben geleid. De aankoop bewijst de grote kracht van deze locatie voor het internationaal opererende bedrijfsleven. Dit is overigens al het derde kavel dat dit jaar verkocht is op Trilandis en er lopen nog meer gesprekken

De economische ontwikkeling van Heerlen maakt de afgelopen maanden een positieve ontwikkeling door. Een groeiend aantal bedrijven toont interesse in Heerlen. De stad beschikt over voldoende ruimte op moderne kwalitatief goede bedrijventerreinen zoals Avantis, Trilandis en Coriopolis. Het besluit van Medtronic onderstreept dit beeld. Vorig jaar presteerde de Heerlense kantorenmarkt al als beste in Limburg, dit jaar zullen de bedrijventerreinen daar hopelijk bijkomen.

Medtronic

Medtronic, met hoofdzetel in Minneapolis, is de wereldleider in medische technologie en helpt miljoenen mensen over de hele wereld hun pijn te verlichten, hun gezondheid te herstellen en hun levensduur te verlengen. De Europese hoofdzetel is gevestigd in Tolochenaz, Zwitserland.

In Nederland heeft Medtronic een internationaal distributie- en management center in Heerlen, het Bakken Research Center in Maastricht en een productiefaciliteit in Kerkrade.

Meer informatie over Medtronic kunt u terugvinden op www.medtronic.nl of door contact op te nemen met dhr. M. van Aperen, telefoonnummer: 0032 - 2 - 4560956.

Heerlen, 11 juli 2006
Concernstaf Communicatie
Richard Pisters
(045) 56 04 070
persvoorlichting@heerlen.nl

-----------------------
p e r s

---- --