Siemens

Persbericht

0607.810

Den, dinsdag 11 juli 2006

Kookplaat met metal look!

Siemens Consumer Products breidt haar assortiment inductiekookplaten uit met twee opvallende modellen in metal Design. De kookplaten wijken af door de opvallende lichte metaalkleur.

Inductiekookplaten waren tot op heden altijd uitgevoerd in zwart. In lang niet alle werkbladen staat zon zwart vlak even fraai. Met name in combinatie met donker natuursteen, komt metal Design goed tot zn recht.

HighSpeed
De inductiekookplaten van Siemens beschikken over highSpeed kookzones. Hierdoor komen gerechten aanmerkelijk sneller op temperatuur en wordt een tijdswinst geboekt van ca 20%. Deze innovatie is het resultaat van een goede combinatie van nieuw glaskeramisch materiaal en verbeterde verwarmingselementen. Deze inductieplaten zijn voorzien van 4 kookzones, allen uitgerust met een powerbooster functie waardoor het vermogen van de kookzone tot 50% kan worden verhoogd. Met het aan de kook brengen van een grote hoeveelheid water levert dit een tijdswinst van 35%.

Facet Design
De platen zijn ontworpen in facet design wat gekenmerkt wordt door smalle rvs zijprofielen en een schuin aflopende voorkant. Het bedieningspaneel is voorzien van tiptoetsen en een digitaal LED-display. De nieuwe kookplaten zijn 60 en 80 cm breed. De 80cm brede variant is voorzien van een warmhoudzone in het midden. De verkoopadviesprijzen zijn respectievelijk 2279 euro en 2499 euro. De metalDesign platen zijn sinds juni verkrijgbaar.

Voor meer informatie: www.siemens.nl/huishouden