Politie Midden- en West Brabant

Persberichten District Breda

BREDA, 11 juli 2006

Man aangehouden voor verduistering

BREDA: Bij een bedrijf aan de Zinkstraat is in de nacht van maandag op dinsdag een 38-jarige medewerker van het bedrijf aangehouden. De man wordt verdacht van diefstal van een mobiele telefoon. De laatste tijd verdwenen regelmatig goederen bij het bedrijf. De bedrijfsbeveiliging stelde daarom zelf een onderzoek in. Afgelopen nacht had dat onderzoek resultaat. De man uit Roosendaal werd op heterdaad betrapt, terwijl hij een mobiele telefoon uit een verpakking haalde en die in zijn broekzak stopte. De gewaarschuwde politie heeft hem meegenomen naar het bureau voor verhoor. De man heeft de diefstal bekend. De politie onderzoekt of de man ook betrokken is bij de andere verduisteringen.

Politie houdt man aan met gestolen paspoort

BREDA: De politie heeft maandagmiddag een 40-jarige man aangehouden. Bij een bedrijfscontrole in een horecabedrijf aan de Nieuwe Ginnekenstraat toonde de man aan agenten een paspoort dat als gestolen stond geregistreerd. Hij is voor onderzoek naar zijn juiste identiteitsgegevens in verzekering gesteld. De man, oorspronkelijk afkomstig uit China, verblijft illegaal in Nederland.

Bedrijfsinbraak

BREDA: In de nacht van maandag op dinsdag is ingebroken in een bedrijf aan de Tramsingel. De dader kwam op onbekende wijze vermoedelijk binnen via achterdeur. In het pand werd geprobeerd om enkele binnendeuren open te breken. Bij een poging om op de derde etage een deur open te breken ging het inbraakalarm af. De technische recherche stelt een sporenonderzoek in. Er worden op dit moment geen goederen gemist.

Politie krijgt aangiftes inbraken in schuurtjes

ETTEN-LEUR: De politie van het team Etten-Leur heeft de afgelopen weken zes aangiftes binnengekregen van diefstal uit een schuur, berging of garage. De inbraken vonden plaats aan de Concordialaan, Toernooiveld, Valpoort en Kruisberg. De buit bestaat uit fietsen (al dan niet afgesloten met een slot) en (elektrische) gereedschappen. De politie adviseert om het hang en sluitwerk van de schuur, berging of garages te verbeteren, om zodoende de kans op een geslaagde inbraak te verkleinen. Daarnaast is het raadzaam om fietsen ook in schuren op slot te zetten.

Bromfietser licht gewond bij ongeval

RIJSBERGEN: Bij een ongeval op de Huisakkerstraat is dinsdagmorgen een 32-jarige inwoner van Rijsbergen licht gewond geraakt. Rond 11:00 uur reed een 57-jarige inwoner van Zundert met zijn trekker over de Huisakkerstraat, komende uit de richting van de Bredaseweg. De man zocht naar een akkerweggetje en reed daarom midden op de weg. Op dat moment kwam ook de bromfietser aanrijden, die de tractorbestuurder niet had gezien. Om een aanrijding te voorkomen weken beide naar rechts. De Rijsbergenaar raakte daarbij een boom in de berm en liep daarbij enkele kneuzingen op. Medewerkers van de ambulancedienst hebben hem ter plaatse verzorgd. De bromfiets is total loss. De voertuigen hebben elkaar niet geraakt. De man uit Zundert bleef ongedeerd.

Auteur: Henk Snepvangers