Gemeente Utrecht

Toelichting op besluiten van het college van burgemeester en wethouders


1. Utrecht Vernieuwt: nieuwbouw in Rivierenwijk

Woningcorporatie Bo-Ex wil aan de Noordzeestraat in Rivierenwijk 77 woningen en een bedrijfsruimte (op het binnenterrein) slopen om er op dezelfde plek 60 à 70 nieuwbouwwoningen voor terug te bouwen. De huidige woningen zijn in slechte staat en een ruime meerderheid van de bewoners is voor sloop en nieuwbouw. Het merendeel van de nieuwe woningen worden eengezinswoningen, de verdeling wordt 60% koop en 40% huur. Het gebouwtje op het binnenterrein wordt gesloopt, onder andere om er parkeerplaatsen te kunnen maken.

De ontwikkeling maakt deel uit van het programma 'Utrecht Vernieuwt'; de herstructurering van wijken in samenwerking tussen gemeente en woningcorporaties. In dat kader krijgen bewoners een urgentieverklaring en garantie dat zij terug kunnen keren in een eengezinswoning.

Het college heeft nu de startnotitie 'Sloop-nieuwbouw woningen aan de Noordzeestraat e.o.' vrij gegeven voor consultatie. Na de zomer wordt deze startnotitie definitief vastgesteld. In het najaar wordt vervolgens een Nota van Uitgangspunten opgesteld waarin de randvoorwaarden en uitgangspunten voor de nieuwbouw worden vastgelegd.



Gemeente Utrecht