Ingezonden persbericht


Persbericht

BlueRetail faciliteert groei internationale modeketen Accessorize

Implementatie retailmanagementoplossing Newway bij vestigingen in de Benelux

Venlo, 11 juli 2006 - Newway gaat de Nederlandse en Belgische vestigingen van Accessorize, de internationale winkelketen voor modeaccessoires, voorzien van BlueRetail software. Accessorize heeft gekozen voor de retailmanagementoplossing van Newway om de gegevensstromen tussen de moederorganisatie in de UK, het Nederlandse hoofdkantoor in Rotterdam en de acht winkels in Nederland en België te optimaliseren. De implementatie van BlueRetail wordt verzorgd door Abacus Retail, vooraanstaand business partner van Newway.

Een gestroomlijnde gegevensuitwisseling tussen het Britse hoofdkantoor en de Nederlandse en Belgische winkels staat centraal in deze oplossing. In- en verkoopgegevens van en naar de UK worden voortaan probleemloos uitgewisseld en direct verwerkt in de BlueRetail software. Via een rechtstreekse verbinding met het Britse hoofdkantoor worden de kassaverkopen voor de UK beschikbaar gemaakt waarna de logistieke afdeling gebaseerd op de verkoopinformatie uit Nederland direct aangestuurd wordt.

Op basis van die geregistreerde in- en verkopen wordt een koppeling met de huidige businesssoftware van Accessorize gerealiseerd. Eerst centraal naar het Britse hoofdkantoor en dan per e-mail naar de financiële administratie in Den Haag. In België wordt een soortgelijke financiële koppeling gemaakt in samenwerking met een plaatselijk accountantskantoor die vanuit BlueRetail de gegevens in het eigen boekhoudpakket, Unit 4 Multivers, verwerkt.

"De keuze van Accessorize onderschrijft dat BlueRetail niet alleen een softwareoplossing is voor succesvolle retailformules, maar ook voor kleine retailers met grote plannen, aldus Tom Scharis, marketing manager Newway. "BlueRetail faciliteert de internationale groei van retailformules doordat het eenvoudig binnen verschillende wetgevingen toepasbaar is."

Jacqueline Opstelten, directie Accessorize Nederland / België: "We waren al erg tevreden over de huidige software van Newway maar BlueRetail biedt onze organisatie meer mogelijkheden. De grote kracht van het product is dat het eenvoudig te koppelen is met de verschillende financieel-logistieke systemen. Daarnaast biedt BlueRetail praktische voordelen, zoals de meertaligheid - Frans, Duits, Engels en Spaans - zodat ook onze Belgische vestiging eenvoudig gebruik kan maken van dezelfde software."

In de visie van Newway is BlueRetail de eerste stap in de richting van Enterprise Retail Integration (ERI). BlueRetail omvat alle retailfuncties die binnen een winkelbedrijf kunnen worden geautomatiseerd en maakt tegelijkertijd eenvoudige koppeling met specialistische softwarepakketten op het gebied van bijvoorbeeld e-commmerce en Business Intelligence mogelijk. Momenteel vereist dat nog maatwerk, in de toekomst zal ook de integratie zelf standaard zijn. Op dat moment is er sprake van Enterprise Retail Integration (ERI): een groot aantal gespecialiseerde, uitwisselbare informatiesystemen die standaard tot een perfect passende, hoogwaardige retailoplossing kunnen worden gevormd.

Over Accessorize
Na de opening van de eerste winkel in Londen in 1984 heeft Accessorize een sterke groei doorgemaakt. Momenteel telt de winkelketen in modeaccessoires ruim 600 winkels wereldwijd. Accessorize heeft een breed en gevarieerd assortiment modeaccessoires, met naast seizoensgebonden artikelen als slippers en handschoenen, onder meer ook tassen sieraden, hoeden en haaraccessoires. In de Benelux zit de groei er eveneens stevig in, met inmiddels acht vestigingen in Amsterdam, Utrecht (2x), Maastricht, Breda, Amstelveen, Eindhoven en Antwerpen. Kijk voor meer informatie op www.accessorize.nl.

Over Newway
Newway is producent van BlueRetail® en een van de marktleiders op het gebied van retailsoftware in Nederland. Newway houdt zich sinds de start in 1987 bezig met het ontwerp en de implementatie van gespecialiseerde software voor retailers, en ontwikkelt kennis over retail en retailprocessen. Alleen al in Nederland maken 3.500 winkelbedrijven in diverse branches gebruik van Newway-oplossingen. Ook retailorganisaties in onder andere België, Duitsland, Portugal, de Verenigde Staten, Zuid-Afrika en Spanje behoren tot de klanten. Naar schatting werken circa 15.000 mensen op 10.000 werkstations dagelijks met software van Newway. Bij het bedrijf zijn 50 medewerkers werkzaam. Kijk voor meer informatie op www.newway.nl.