Gemeente Heerlen

Selectieve besluitenlijst collegevergadering 11 juli 2006

2006/8363 Huisvestingsaanvraag om uitbreiding van de ZMOK-school De Buitenhof Het college heeft besloten ruim 1,1 miljoen euro vrij te maken voor de uitbreiding van de ZMOK school De Buitenhof. Hiermee zal de bouw en inrichting van zeven nieuwe lokalen worden bekostigd. De Buitenhof kampt al geruime tijd met een nijpend tekort aan ruimte. Tot nu toe kon dit probleem worden opgelost door het gebruik van zes lokalen in het schoolgebouw Oude Lindestraat 37. Deze oplossing is echter van tijdelijke aard, omdat ook de ZMLK-school St. Catharina kampt met ernstig ruimtegebrek. Het college heeft de huisvestingsproblematiek nu snel en structureel opgelost door de huisvestingsaanvraag van De Buitenhof voor 2007 versneld af te handelen. Deze werd in februari 2006 ingediend.

2006/15298 Huurovereenkomst Patronaat.
Het college heeft ingestemd met de huurovereenkomst met Stichting Exploitatie Patronaat Heerlen voor de exploitatie van het Patronaat. Naar verwachting zal het gebouw aan de Sittarderweg in januari 2007 haar deuren openen. Verenigingen, stichtingen en instellingen uit GMS kunnen hier dan terecht voor repetities, uitvoeringen, bijeenkomsten of partijen. Verder wordt in het pand een theaterzaal gerealiseerd met circa 240 zitplaatsen. Het ligt in de bedoeling dat er in de toekomst ook muziekuitvoeringen en culturele festivals zullen plaatsvinden. De gemeenteraad heeft in juli 2005 ingestemd met de revitalisatie van het Patronaat. Hiervoor zijn de afgelopen periode verschillende subsidies verworven.

2006/14134 Jongerenontmoetingsplekken Heerlen Het college heeft besloten om chatboxen te plaatsen in Eikenderveld en Heksenberg. Chatboxen zijn bedoeld als ontmoetingsplek voor jongeren. De jongeren en buurtorganisaties van Eikenderveld en Heksenberg hebben aangegeven graag zo'n plek te willen. Het college gebruikt het restant van het budget jeugd en jongerenwerk 2005 om deze wens te realiseren. Er staan al chatboxen in vijf Heerlense buurten. Het is gebleken dat jongeren daar tevreden zijn over deze voorziening.


---- --