Ingezonden persbericht


Trend Micro winnaar onafhankelijke test van beveiligingsoplossingen voor het MKB

Vergelijkend onderzoek West Coast Lab: Worry-Free Security van Trend Micro meest geschikt voor bedrijven zonder eigen IT-beveiligingsafdeling

Utrecht, 11 juli 2006 - Trend Micro (TSE: 4704, NASDAQ: TMIC), toonaangevend op het gebied van antivirus- en contentbeveiliging, komt als beste naar voren in een onafhankelijke West Coast Labs-evaluatie van concurrerende beveiligingssuites op basis van client-servertechnologie voor het midden- en kleinbedrijf (MKB). West Coast Labs stelt vast dat het product Worry-Free Security van Trend Micro -Client Server Messaging Security for SMB 3.0- eersteklas beveiliging biedt bij lage beheerinspanningen. Dit is exact wat kleine bedrijven met weinig of geen IT-personeel nodig hebben.

West Coast Labs is een onafhankelijke organisatie die zich bezighoudt met het testen en valideren van de functionaliteit en prestaties van beveiligingsproducten en die tevens het Checkmark-certificeringssysteem heeft ontwikkeld. De organisatie heeft een vergelijkend onderzoek uitgevoerd onder drie oplossingen die speciaal voor het MKB zijn bedoeld: Symantec Client Security 3.0 for Groupware, McAfee Active AV Defense 8.0i en Trend Micro Client Server Messaging Security for SMB 3.0. In de test werd onderzocht hoe gebruiksvriendelijk de oplossingen zijn en welke automatische preventie-, beschermings- en opschoonmogelijkheden ze na een virusuitbraak bieden, met mogelijk weinig of geen ondersteuning van een IT-afdeling. Elk product werd beoordeeld op basis van de volgende criteria:

* Gebruiksvriendelijkheid op het gebied van installatie, beheer en intuïtiviteit * Mogelijkheid om bekende en onbekende toekomstige malwarebedreigingen te detecteren en hiertegen bescherming te bieden * Mogelijkheid om geïnfecteerde clients op te schonen en te repareren met weinig of geen hulp van een IT-afdeling * Voorzieningen om te beoordelen en te bepalen welke computers kwetsbaar zijn voor aanvallen van specifieke malware

West Coast Labs publiceerde de resultaten in een rapport met de titel 'Evaluating Client-Server SMB Solutions'. Uit de gebruikte testmethodologieën bleek dat Worry-Free Security van Trend Micro functies biedt die het meest geschikt zijn voor bedrijven met weinig of geen IT-personeel.

"Op het moment dat de test werd uitgevoerd, was dit de enige oplossing met ingebouwde automatische mogelijkheden om de verspreiding van een nieuw virus te volgen en te voorkomen voordat een handtekeningbestand beschikbaar is. Daarnaast bepaalt de oplossing welke computers kwetsbaar zijn voor deze nieuwe bedreiging", schrijft West Coast Labs in het rapport. "Aangezien de meeste bedrijven in het MKB niet beschikken over IT-medewerkers die zich volledig en altijd op beveiliging richten, kan deze mogelijkheid voor automatische bescherming hen helpen om storingstijd te voorkomen."

De Worry-Free oplossing van Trend Micro is speciaal ontworpen om de hoeveelheid tijd en expertise te beperken die nodig zijn om beveiliging te bieden tegen virussen, wormen, spyware, spam, Trojaanse paarden en het verlies van vertrouwelijke gegevens. Deze oplossingen, die de taak van een continu actieve beveiligingsafdeling voor hun rekening nemen, evalueren, voorkomen, beveiligen en weren aanvallen af voordat zij uitgroeien tot geldverslindende problemen. Hierdoor helpen zij talloze beveiligings- en bedrijfsproblemen te voorkomen waarmee met name kleinere organisaties worden geconfronteerd.

"De bescherming die Trend Micro biedt tegen uiteenlopende internetgebaseerde bedreigingen is zeer krachtig en altijd up to date", zegt Dennis van der Roest van Mainenergie. Onze gebruikers zijn dus verzekerd van de beste en meest actuele bescherming tegen de nieuwste virussen, zonder dat ze daar zelf tijd en energie in hoeven te stoppen. Dit alles is mogelijk met minimale beheerinspanningen en netwerkbelasting."

"In de laatste paar kwartalen hebben de Worry-Free Security-oplossingen van Trend Micro hun waarde bewezen door bedrijven in het MKB een simpele beveiligingsoplossing te bieden die hen daadwerkelijk in staat stelt zich op hun bedrijf te richten in plaats van op IT-kwesties", aldus Steve Quane, general manager voor Small and Medium Business operations bij Trend Micro. "Onze kanaalpartners realiseerden zich hoe waardevol alles-in-één-oplossingen met nul beheerinspanningen en automatische 'zero-day'-beveiliging zijn en hebben ons Worry-Free Security-initiatief dan ook zeer positief ontvangen."

Voor meer informatie over het rapport van West Coast Labs en de Worry-Free Security-oplossingen van Trend Micro brengt u een bezoek aan www.trendmicroeurope.com/worryfree/bestoftest/nl

###

Over Trend Micro
Trend Micro is leider op het gebied van netwerkantivirus- en internetcontentbeveiligingssoftware en -diensten. Het wereldwijde hoofdkantoor is gevestigd in Tokio, het Europese hoofdkantoor in Marlow, Engeland. De producten worden wereldwijd geleverd door Value-Added Resellers en serviceproviders.