Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

Dankzij oplettendheid jongeren twee personen aangehouden voor winkeldiefstal

Teamchef Hardenberg Gonda Bruns bedankt jongeren

Hardenberg, 11-07-2006 o Op dinsdagochtend bedankte teamchef Gonda Bruns zes jongelui uit Hardenberg, Zuidhorn en Dordrecht voor hun doortastend optreden. Dankzij de oplettendheid van hen konden twee personen aangehouden worden voor winkeldiefstal. Zij kregen als dank hiervoor door de teamchef van Hardenberg een taart en kaartjes voor een dagje uit naar een in de buurt gelegen attractiepark uitgereikt.

Aanhoudingen voor winkeldiefstal 21 dvds dankzij oplettendheid getuigen Hardenberg - Op maandagochtend tegen 12.00 uur zijn in een winkel aan de Admiraal Helfrichstraat een 21-jarige vrouw uit Emmen en een 27-jarige man uit Emmen aangehouden voor winkeldiefstal. Een zestal jongeren had gezien dat de vrouw een aantal dvds in haar tas had gestopt. Zon drie weken geleden waren de jongeren toevallig ook getuige van winkeldiefstal in een andere winkel in Hardenberg en wel gepleegd door dezelfde vrouw. Zij wist echter toen te ontkomen. Omdat de jongeren haar dus herkenden van de eerdere diefstal hebben zij haar in de gaten gehouden en zodoende zagen zij dat de vrouw wederom spullen wegnam zonder te betalen.

De vrouw liep de winkel aan de Admiraal Helfrichstraat in, stopte dvds in haar tas, gaf de dvds vervolgens buiten over aan haar handlanger, de 27-jarige man uit Emmen. Daarna ging ze weer de winkel in om nog meer dvds weg te nemen, maar de jongeren waarschuwden het personeel van de winkel. Zij hebben de winkeldievegge en haar handlanger vervolgens weten aan te houden. De vrouw had in totaal 21 dvds in haar bezit. Vermoedelijk heeft het tweetal meer winkeldiefstallen gepleegd. Nader onderzoek zal dat moeten uitwijzen. Beiden zijn in verzekering gesteld. (06-084432)