Politie Zaanstreek-waterland

Nieuwsberichten dinsdag 11 juli

Zaanstreek-Waterland, 11-07-2006

Bellend achter het stuur

Krommenie, 10 juli 2006

Agenten hebben maandagochtend acht verkeersovertreders bekeurd op de Provincialeweg Zaandam-Castricum, tegenover het NS-station. Vijf automobilisten reden met de telefoon aan het oor, twee bestuurders reden over het verdrijving- en voorsorteervak en één bestuurder reed te snel. De controle werd gehouden in verband met de wegwerkzaamheden tussen de Rosariumlaan en het Vlietsend.

Geen gordel (1)

Volendam, 10 juli, 09:00-13:00 uur.

Op diverse wegen in Volendam werden weggebruikers maandagochtend gecontroleerd. Gelet werd op snelheid, het niet dragen van de gordel en telefoneren tijdens het rijden. Op de Dijkgraaf Poschlaan,de Provincialeweg N247, de Prinses Margrietstraat en de Leendert Spaanderlaan werden in totaal twintig bestuurders bekeurd. Het merendeel van de boetes betrof het niet dragen van de autogordel. De overige zeven waren voor te snel rijden (6x) en het bellen tijdens het rijden (niet handsfree).

Geen gordel (2)

Purmerend, 10 juli, 14:30-17:00 uur

Op de Hoornselaan en de Van Ijsendijkstraat hebben agenten van het verkeershandhavingsteam maandagmiddag een verkeerscontrole gehouden. Acht hardrijders en zeven inzittenden die geen gordel droegen, werden bekeurd. Verder kregen drie bromfietsers een boete: voor het rijden zonder helm (1x) en het rijden met een gladde band (2x).

Woningbrand

Zaandam, 11 juli 2006, 08:10 uur

Brandweer en politie zijn dinsdagochtend uitgerukt vanwege een brandmelding in een pand aan de Klauwershoek. De brand is vermoedelijk ontstaan door kortsluiting in de wasmachine of droger. Deze stonden op elkaar gestapeld. Doordat het plafond uit gipsplaten bestond bleef de brand beperkt, de brandweer had het vuur dan ook snel onder controle. Er is voornamelijk roet- en waterschade ontstaan. De brandweer heeft met ventilatoren het pand rookvrij gemaakt. In het pand zijn verschillende woningen en restaurants gevestigd. Gewaarschuwde betrokkenen hebben tijdelijk het gebouw verlaten.

Aardappelschieters aangehouden

Oosthuizen, 10 juli 2006, 22:50 uur

Bij de politie werd melding gemaakt van geweerschoten op een terrein aan de Middenweg in Oosthuizen. De politie rukte uit en parkeerde het dienstvoertuig op een strategische plek uit het zicht. De verdachten kwamen de agenten nietsvermoedend tegemoet lopen, waarop ze werden aangehouden en in de boeien geslagen. De drie mannen van 21, 22 en 24 jaar uit Oosthuizen en Purmerend waren in het bezit van een zogenaamde aardappelschieter. Dit is een pvc-pijp waarmee in combinatie met een drijfgas voorwerpen onder luid geluid kunnen worden weggeschoten. Het voorwerp is in beslaggenomen. De mannen zijn meegenomen naar het politiebureau en met een proces-verbaal op zak na verhoor heengezonden.

63 km per uur te hard

Noordbeemster10 juli, 19:15-21:17 uur.

Tijdens een snelheidscontrole op de Middenweg werd maandagavond een hoogste snelheid gemeten van 143 km per uur. Van de bijna zevenhonderd gecontroleerde bestuurders hield een veertigtal zich niet aan de maximumsnelheid van 80 km per uur.

Hardrijders

Wormerveer/ Assendelft, 10 juli 2006

Tijdens een snelheidscontrole op de Provincialeweg Zaandam-Castricum (70 km per uur) in Wormerveer reden maandagochtend 23 bestuurders te snel. De hoogste snelheid bedroeg 95 km per uur. Op de Nauernaseweg in Assendelft reden maandagmiddag twee keer zoveel automobilisten te hard. De hoogste snelheid bedroeg 115 km per uur bij een toegestane snelheid van 80 km per uur. Op beide wegen passeerden zo'n vijfhonderd voertuigen de radarauto.

Diefstal met geweld

Purmerend, 10 juli 2006, 21:13 uur

Op het Cavaljeplein zijn twee jongens van 14 en 15 jaar uit Purmerend beroofd en mishandeld. De jongens reden per fiets en brommer op het Cavaljeplein toen er een man op hen afkwam. De man zou hen beschuldigd hebben van het stelen van zijn bromfiets. De 14-jarige jongen werd als eerste geslagen in zijn gezicht en beroofd van zijn rugzak en gouden ketting. De één jaar oudere vriend werd vervolgens met een helm op zijn hoofd geslagen en zijn tas werd ook afgepakt. De dader heeft met het afpakken van de tassen bankpasjes, mobiele telefoons en sleutels buit gemaakt. De politie heeft een onderzoek ingesteld.