Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout (11/07/06)

OOSTERHOUT NB, 11 juli 2006

Politie onderzoekt vechtpartij op Dongense kermis

DONGEN: Maandag 10 juli omstreeks 21.40 uur kreeg de politie de melding dat er een vechtpartij gaande was op de kermis. Een groep vrienden (±15 man) gaf aan op de kermis te zijn geweest. Toen ze vervolgens in diverse autos weer naar huis wilden en achter elkaar aan langs de botsautos reden, zouden ze plotseling zijn aangevallen door een nog onbekende groep jongeren. Deze jongeren sloegen en schopten tegen de autos, vernielden autoruiten en sloegen de inzittenden. De geschrokken vrienden gingen er vandoor en meldden zich later op het politiebureau in Oosterhout. In hun pogingen snel weg te komen zijn twee van hen tegen geparkeerd staande autos gereden. De politie heeft hiervoor proces-verbaal opgemaakt.
Een 24-jarige man uit Hank, een 20-jarige man uit Raamsdonksveer en een 21-jarige man uit Raamsdonksveer deden bij de politie aangifte van openlijke geweldpleging.

De politie onderzoekt de vechtpartij en heeft onder andere een buurtonderzoek gehouden. Verder wil de politie graag in contact komen met mensen die de vechtpartij hebben gezien. Een en ander zou zich tussen 21.30 uur en 22.00 uur hebben afgespeeld nabij de botsautos op het Wilhelminaplein. Getuigen kunnen contact opnemen met de politie via 0900-8844 (lokaal tarief).

Vrouw aangehouden na huiselijk geweld

OOSTERHOUT: De politie heeft maandag 10 juli rond 20.40 uur een 42-jarige vrouw uit Oosterhout aangehouden op verdenking van huiselijk geweld. De 44-jarige ex-man van de vrouw, eveneens afkomstig uit Ooosterhout, deed maandag aangifte van bedreiging en vernieling. De vrouw zou de man in diens woning hebben geprobeerd te slaan met een houten hamer. De man kon de klap ontwijken, maar kon niet voorkomen dat de vrouw een computerscherm raakte en dit scherm vernielde. Hij heeft de vrouw daarop buiten de deur gezet en de politie gewaarschuwd.

De vrouw is meegenomen naar het politiebureau en voor nader onderzoek en verhoor ingesloten.

Bekeuring na veroorzaken geluidsoverlast

OOSTERHOUT: Maandagavond 10 juli en in de nacht van maandag 10 juli op dinsdag 11 juli rond 00.30 uur kreeg de politie meldingen over geluidsoverlast, afkomstig uit een woning aan de Kevelaar. De bewoners van die woning zouden de radio heel hard aan hebben staan. In eerste instantie werd geen overlast geconstateerd, maar bij het tweede bezoek constateerden de politiemensen dat er inderdaad sprake was van geluidsoverlast, veroorzaakt door harde muziek. Omdat het niet de eerste keer is dat de 47-jarige bewoonster geluidsoverlast veroorzaakte, kreeg ze hiervoor een bekeuring.

Politie houdt verkeerscontroles

HANK: De politie heeft maandag 10 juli een snelheidscontrole gehouden op de Provincialeweg. Van de 1619 gecontroleerde passanten, reden er 50 te hard. Zij kunnen een bekeuring thuis verwachten.

DONGEN: Maandag 10 juli hield de politie verkeerscontroles in de Duikerstraat en op de Biezen. Daarbij zijn in totaal 4 bekeuringen uitgeschreven: 2 voor rijden zonder helm, 1 voor rijden zonder autogordel en 1 voor parkeren in een parkeerverbod.

DONGEN: Tijdens verkeerscontroles op het Oranjeplein en in de Monseigneur Schaepmanlaan heeft de politie dinsdag 11 juli 2 bekeuringen uitgeschreven: voor rijden tegen de rijrichting in en voor niet-handsfree bellen.

WIJK EN AALBURG / WOUDRICHEM / ANDEL: Een motoragent heeft tijdens zijn surveillance maandag 10 juli 4 bekeuringen uitgeschreven. In de Perzikstraat betrapte hij iemand op rijden onder helm. In de Oude Kerkstraat in Wijk en Aalburg reed een automobilist zonder gordel. Op de Provincialeweg in Andel betrapte hij iemand op rijden over een doorgetrokken streep. Op de Jan Spieringweg in Woudrichem ging een automobilist op de bon voor niet-handsfree bellen.

RIJEN: Een wijkagent heeft dinsdag 11 juli een verkeerscontrole gehouden in de Julianastraat. Daarbij richtte hij zich voornamelijk op verkeer dat de spoorwegovergang moest oversteken en op vrachtverkeer. In totaal bekeurde hij 3 weggebruikers die het rood knipperende overweglicht negeerden en 2 vrachtwagens die een geslotenverklaring negeerden.

Politie houdt vrouw aan op verdenking van mishandeling

DONGEN De politie heeft maandag 10 juli rond middernacht op het asielzoekerscentrum in de Schoolstraat een 18-jarige vrouw aangehouden op verdenking van mishandeling. Een 21-jarige medebewoonster had aangifte gedaan tegen de vrouw. De twee vrouwen zouden onenigheid hebben gehad over de betaling van een kledingstuk dat de 21-jarige vrouw voor de 18-jarige vrouw zou maken. Die onenigheid liep uit in een vechtpartij, waarbij de 21-jaroge vrouw lichtgewond raakte. De 18-jarige verdachte is voor nader onderzoek en verhoor ingesloten.

Auteur: Leonie van Ooijen