Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom dinsdag 11 juli

BERGEN OP ZOOM, 11 juli 2006

Politie houdt man aan voor bedreiging

BERGEN OP ZOOM: De politie heeft in de vroege dinsdagmorgen, kort na middernacht, een 38-jarige man uit Bergen op Zoom aangehouden, die ervan wordt verdacht zijn ex-vrouw te hebben bedreigd. De vrouw wist de politie te bellen, waarna de man de woning verliet. Toen hij zich korte tijd later weer bij de woning meldde, heeft de politie hem aangehouden en meegenomen naar het bureau. De politie heeft een onderzoek ingesteld.

Politie houdt verdachte van mishandeling aan

BERGEN OP ZOOM: De politie heeft maandagavond aan de Heimolen een 33-jarige man uit Bergen op Zoom aangehouden, die ervan wordt verdacht in de loop van de avond na een meningsverschil een 60-jarige man uit Zierikzee te hebben geslagen. Omdat de man hierdoor door een hekwerk viel, liep hij verwondingen op. Direct hierop nam de man contact op met de politie, die ter plaatse ging en de 33-jarige verdachte aanhield. Het slachtoffer heeft zich onder doktersbehandeling laten stellen. De politie maakt proces verbaal op.

Politie verricht twee aanhoudingen na vechtpartij

OUDENBOSCH: Een 21-jarige man uit Oudenbosch heeft maandagavond bij de politie aangifte gedaan van openlijke geweldpleging. De man liep kort voor 19.00 uur aan het Veenblok, toen hij door een bekende van hem een 30-jarige plaatsgenoot werd aangesproken. Vrijwel direct hierna ontaardde de woordenwisseling in bedreigingen en mishandelingen. Een 36-jarige persoon, die de auto bestuurde, waaruit de 30-jarige man was gestapt, bemoeide zich op enig moment met de schermutseling en kreeg hierbij zelf enkele klappen te incasseren van de 21-jarige. Een buurtbewoonster schakelde de politie in, die direct ter plaatse kwam en zowel de 30-jarige als de 36-jarige man meenam naar het politiebureau. Uit onderzoek bleek dat de 36-jarige man uit Oudenbosch zijn auto bestuurde, terwijl hij niet in het bezit is van een geldig rijbewijs en hij bovendien alcohol had genuttigd voor hij plaatsnam achter het stuur. Beide mannen zijn na verhoor in de loop van de avond weer op vrije voeten gesteld. De politie maakt proces verbaal tegen hen op.

Snelheidscontrole

OUD GASTEL: De politie hield op dinsdag 11 juli een snelheidscontrole aan de Kralen. In beide richtingen werd tussen 09.30 uur en 14.30 uur gecontroleerd op snelheidsovertredingen. Van de 1750 passanten waren er 20 in overtreding.

Politie houdt stalker aan

ROOSENDAAL: De politie heeft dinsdagmorgen een 40-jarige inwoner van Oudenbosch aangehouden, die ervan wordt verdacht zich schuldig te hebben gemaakt aan stalking van zijn ex-vrouw door haar sms-berichten te sturen. In de loop van 2006 heeft de man haar enkele tientallen berichten gestuurd. Zij deed hiervan aangifte bij de politie. De politie maakt proces verbaal op.

Auteur: Manon Ostendorf