Rabo Champions Trophy Women

Tweede zege maakt China serieuze finale-kandidaat

China ontpopt zich steeds meer als een van de grote kanshebbers voor de eindzege op deze Champions Trophy. De ploeg van bondscoach Kim Chang Back versloeg in het derde duel Australië met 2-1 en blijft in de race voor een finaleplaats.

Kim Chang Back liep na afloop van de wedstrijd met een biertje in zijn hand naar de persconferentie. De Koreaanse coach in Chinese dienst was duidelijk in zijn nopjes met de overwinning op Australië. De doorgaans stoïcijnse oefenmeester toverde zelfs een glimlach op zijn gezicht toen hem werd gevraagd of China in staat is om de Champions Trophy te winnen. `Als we zondag de finale winnen, gaan we heel veel bier drinken.'

Geen foutjes

Over de wedstrijd tegen Australië was Chang Back tevreden. `De speelsters zijn gewend aan de omstandigheden en ik ben blij dat we voor de tweede keer hebben gewonnen. Verbaasd ben ik niet, want ook de eerste wedstrijd speelden we al goed. Helaas maakten we twee foutjes waardoor we verloren.' Die foutjes maakte China niet tegen Australië. In rap tempo stonden de Chinese dames met 2-0 voor. Bo Yi Ma en Bao Rong Fu maakten binnen tien minuten de twee doelpunten.

Ritme

Australië maakte een ongeorganiseerde indruk. Slordig spel met veel foute passes zorgden ervoor dat de ploeg van Frank Murray nooit in haar ritme kwam. Het enige doelpunt kwam dan ook uit een standaardsituatie. Emily Halliday kreeg de treffer op haar naam, al werd haar schot uit de strafcorner nog aangeraakt door een Chinese verdedigster.

Niet slim

In de tweede helft was Australië niet bij machte om de achterstand ongedaan te maken. Dat kwam vooral omdat de Aussies niet slim met de kansen omsprongen. In de slotfase mocht Australië tot drie keer toe aanleggen voor een strafcorner, zonder succes. In plaats van de bal over de liggende keepster Yi Meng Zhang te pushen, koos Australië twee keer voor een schot. Pas de derde poging was een sleeppush van Angie Skirving, maar de bal miste precisie. (DvdB)