Gemeente Enschede

164 extra peuterspeelzaalplaatsen in Enschede

dinsdag 11-07-2006

Met ingang van het komende schooljaar

Het College van B&W heeft besloten het aantal peuterspeelzaalplaatsen in Enschede (plaatsen voor twee dagdelen per week) met ingang van het schooljaar 2006-2007 uit te breiden met 164 stuks. Daarmee wordt de huidige wachtlijst voor een plaats in de peuterspeelzaal verkort.

Veel peuters uit Enschede bezoeken twee of vier dagdelen per week een peuterspeelzaal. Er zijn nu ongeveer 120 groepen verdeeld over de stad.

Het met elkaar spelen op de peuterspeelzaal maakt voor kinderen de overgang naar het basisonderwijs een stuk makkelijker. Voor peuters die wat meer moeite hebben met de taalontwikkeling is het extra van belang. De leiding zorgt voor een goede, stimulerende omgeving en besteedt extra zorg aan die kinderen, die wat meer aandacht nodig hebben.

Op dit moment staan nog veel kinderen op de wachtlijst, omdat er te weinig plaatsen zijn. Het college heeft dan ook besloten om aan de stedelijke welzijnsinstelling Alifa (waar alle peuterspeelzalen onder vallen) extra geld beschikbaar te stellen, waarmee zij het aantal peuterspeelzaalplaatsen kan uitbreiden. Jaarlijks gaat het om een extra bedrag van 150.000 euro.


---