Gemeente Geldermalsen

Alle inwoners gemeente Geldermalsen krijgen korting!

11 juli 2006 - Kunstmanifestatie Fort Asperen, A Peter Greenaway Flood Warning van 9 juni 24 september 2006

The ice caps are melting, the seas are rising.. De ijskap smelt, de zeespiegel stijgt.
Een waarschuwing van de beroemde regisseur/kunstenaar Peter Greenaway, die twee obsessies heeft: water en licht, deze twee elementen zijn samengevoegd met geluid en beeld en maken de internationale kunstmanifestatie tot een overweldigende zondvloed van indrukken en emoties. Het Fort Asperen is deze zomer het unieke decor van dit kunstproject. Peter Greenaway geeft zijn eigen invulling aan het verhaal over de Ark van Noach. De bijbelse boot is tijdens de manifestatie letterlijk te zien bovenop het historische fort.

Fort Asperen behoort tot de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Fort Asperen, een uniek monument op een strategische locatie, ligt op het grondgebeid van de gemeente Geldermalsen. Fort Asperen, vaak onderdeel van fiets- en wandelroutes in het fraaie Lingegebied, geniet bekendheid door haar educatieve en culturele tentoonstellingen. Om die reden heeft het gemeentebestuur van Geldermalsen besloten een bijdrage te leveren aan de kunstmanifestatie Fort Asperen Ark.

Deze bijdrage moet vooral ten goede komen van de inwoners van de gemeente. Om die reden wordt aan inwoners van de gemeente Geldermalsen de gelegenheid geboden om met korting de kunstmanifestatie te bezoeken. In de gemeentelijke informatierubriek van het Nieuwsblad Geldermalsen van 20 juli a.s. wordt een coupon opgenomen. Op vertoon van deze uitgeknipte en ingevulde coupon aan de kassa van Fort Asperen krijgen tot maximaal 4 personen per coupon, 2,50 p.p. korting op de toegangsprijs van 7,50,-

Meer informatie over de manifestatie en het fort Kijk op de website van Fort Asperen, www.fortasperen.nl.