Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

Op straat aangetroffen man blijkt overvallen te zijn

Politie zoekt getuigen

Zwolle, 11-07-2006 o In de nacht van zaterdag op zondag is een 66-jarige Zwollenaar op de Ceintuurbaan, ongeveer ter hoogte van de oversteekplaats voor fietsers tegenover het tankstation, door onbekenden mishandeld en beroofd van zijn sleutels. De man stak even na 24.00 uur de Ceintuurbaan over in de richting van de Heinsiusstraat. Daar stonden volgens een getuige ook drie blanke jongens (van 16 tot 23 jaar).

De politie kreeg zondagochtend omstreeks 02.00 uur melding dat er een man lag aan de Ceintuurbaan. Uit nader onderzoek blijkt dat deze man, de 66-jarige Zwollenaar, het slachtoffer is geworden van mishandeling en beroving. De man, die naar het ziekenhuis is gebracht, heeft onder andere gekneusde ribben overgehouden aan de mishandeling.

De politie is op zoek naar mogelijke getuigen die tussen 24.00 uur en 02.00 uur iets gezien hebben. Ook zou de politie graag in contact komen met de melder. Heeft u informatie over deze zaak dan wordt u verzocht om contact op te nemen via 0900-8844.

(06-083826)


---

Eerder verschenen persbericht: zondag 9 juli

Man op straat aangetroffen Zwolle - Aan de Ceintuurbaan werd in de nacht van zaterdag op zondag een 66-jarige man uit Zwolle aangetroffen die op straat lag. De man was vermoedelijk onder invloed van alcohol en gaf aan pijn in de buik te hebben en dat hij geschopt was. De man werd door de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De politie stelt een onderzoek in.