Gemeente Schouwen-Duiveland


Datum maandag 10 juli 2006
: J. Bruin, 0111 452128

FRANSE JONGEREN MAKEN KENNIS MET SCHOUWEN-DUIVELAND

In het kader van de internationale jeugduitwisseling zijn veertien jongeren uit Saint-Hilaire-du-Harcouët in de periode van dinsdag 11 juli tot donderdag 20 juli te gast op Schouwen-Duiveland. De Franse jongeren komen dinsdag 11 juli omstreeks 18.00 uur aan bij het gemeentehuis, Laan van St. Hilaire in Zierikzee. Burgemeester J.J.P.M. Asselbergs ontvangt daar de Franse gasten. Tijdens deze bijeenkomst wordt bekend gemaakt wie het beste reisverslag van de uitwisseling in 2005 heeft ingezonden.

De jongeren in de leeftijd van 14 tot 16 jaar verblijven negen dagen bij een leeftijdgenootje in een gastgezin. De werkgroep Internationale Uitwisselingen heeft een gevarieerd programma voor deze dagen opgesteld. Op het programma staan activiteiten als een survival, varen op een mosselkotter,zwemmen, barbecue en excursies naar Waterland Neeltje Jans, Amsterdam en de Efteling. Daarnaast is er nog gelegenheid om met het gastgezin uitstapjes te maken. De Fransen keren donderdag 20 juli weer huiswaarts. Het vertrek is om 08.00 uur vanaf het gemeentehuis

De uitwisselingen met St. Hilaire en Hatfield dateren uit de periode na de Watersnoodramp van 1953. De eerste officiële uitwisseling met St. Hilaire was in 1955. De band met Namestovo is van latere datum. Door deze contacten met Hatfield en St. Hilaire behoort Schouwen-Duiveland tot de oudste jumelage-gemeenten in Europa.