Ingezonden persbericht


Lichtcirkel rond Dokwerker voor Jeruzalem

Op dinsdagavond 11 juli, van 22.00 tot 23.00 uur wordt er rond het standbeeld van De Dokwerker een lichtcirkel gecreëerd. Het is dan precies 6 jaar geleden, dat de Palestijnse leider Arafat en de Israëlische president Barak in Camp David met vredesonderhandelingen begonnen. Het lukte hen niet om tot een vredesakkoord te komen. Het geweld nam enkel toe. Het zal steeds verder escaleren en kan uiteindelijk leiden tot een uitroeiing van alles wat leeft in het Midden-Oosten. Een holocaust voor alle volkeren in dat gebied dreigt te gaan plaatsvinden.

De Dokwerker staat symbool voor de mannen die tijdens de Tweede Wereldoorlog zich gingen verzetten. Deze avond zijn het de vrouwen die opstaan om in te grijpen in een reeds op gang gezette nieuwe wereldoorlog. Vrouwelijke energie is noodzakelijk om het geweld te stoppen.

In Amsterdam heeft een actieve groep vredeswerkers de handen ineen geslagen en "Peace for Jerusalem" opgericht. Zij stimuleert vrouwen om massaal naar Jeruzalem te gaan, om warmte en energie te brengen. Vrouwen zouden de Oude Stad van Jeruzalem met hun aanwezigheid moeten bezetten en pas weg gaan als de vrede een feit is.

"Mokum", het Hebreeuwse woord voor Amsterdam, betekent de plek waar het gebeurt. Dinsdag 11 juli a.s. is het zover en vormen vrouwen van Amsterdam een kring van licht rondom De Dokwerker. Zij nemen hun verantwoordelijkheid en geven een voorbeeld aan vrouwen overal in de wereld, om licht te brengen in de opdoemende duisternis.

Peace for Jerusalem
Ada Mulders, Jeannette Albers, Joske de Wachter, Netty Gelijsteen, Dvora Pearlman, Mohammed Sabet, Ton van der Kroon, Guido Hoogenboom en Rob Schrama

Noot voor de pers:

Meer informatie?

Rob Schrama
Tel: 06-46608660/ 020-6265554
www.peaceforjerusalem.org
mail@robschrama.nl

Informatie over de doelstelling en werkwijze van "Peace for Jerusalem" vindt u in de bijlage en is ook op 11 juli tijdens de lichtceremonie bij De Dokwerker verkrijgbaar. Het standbeeld bevindt zich op het Jonas Daniël Meijerplein te Amsterdam.