Gemeente Stadskanaal

Informatiebijeenkomsten

Herinrichting Beumeesweg

De provincie Groningen en de gemeente Stadskanaal nodigen de bewoners van Alteveer en belanghebben uit op 11 juli 2006 een informatieavond bij te wonen over de herinrichting van de Beumeesweg te Alteveer. Tijdens deze informatiebijeenkomst zal in overleg met de aanwezigen een definitieve keuze worden gemaakt over de herinrichtingsvorm van de Beumeesweg. Het betreft het deel tussen de Veenhofsweg en de Keiweg. De informatieavond wordt gehouden in de Dreischeer te Alteveer en begint om 19.30 uur.

Verandering inrichting Van der Velde Zandwinning

Op dinsdag 18 juli 2006 organiseert de gemeente Stadskanaal samen met Zandwinningsbedrijf Van der Velde een informatiebijeenkomst over de verandering van de inrichting van Van der Velde. De informatiebijeenkomst vindt plaats in de Drijscheer in Alteveer en begint om 19.30 uur.

Bouwplannen

Er zijn lichte en reguliere bouwvergunningen met ieder een eigen beslissingstermijn. Deze termijnen zijn, voor een lichte bouwvergunning 6 weken en voor een reguliere bouwvergunning 12 weken. In de periode van 23 juni t/m 28 juni 2006 zijn de volgende aanvragen om een vergunning ingediend.

Stadskanaal

* Sportparklaan 2, voor het plaatsen van een schutting, d.d. 28 juni
* H J Kniggekade 3, voor het uitbreiden van de woning, d.d. 28 juni
* Schrijnwerker 2A, voor het bouwen van een bedrijfshal met 20 opslagunits, d.d. 27 juni

* Omloop 62, voor het uitbreiden van een woning, d.d. 27 juni
* Leerlooier 9, voor het bouwen van een bedrijfsverzamelgebouw, d.d. 26 juni

* Berkenstraat 23, voor het plaatsen van een garage, d.d. 23 juni
* Handelsstraat 44, voor het gedeeltelijk slopen en renoveren van het dak, d.d. 26 juni

Musselkanaal

* Badstraat 25, voor het uitbreiden van de woning, d.d. 26 juni
* Anjerstraat 64, voor het uitbreiden van de woning, d.d. 27 juni

Onstwedde

* Verlengde Luringstraat 8, voor het uitbreiden van de woning, d.d. 28 juni

* Huisinghelaan 29, voor het uitbreiden van de woning, d.d. 28 juni
* Huisinghelaan 27, voor het uitbreiden van de woning, d.d. 28 juni
* 2e Barlagerweg 20, voor het uitbreiden van de woning, d.d. 28 juni

Alteveer

* Lindenstraat 5, voor het plaatsen van een garage, d.d. 28 juni
* Beumeesweg 30A, voor het slopen van het pand, d.d. 28 juni
* Keiweg 5, voor het wijzigen van de garage/schuurgevels, d.d. 28 juni

De rayonarchitect van de welstandscommissie komt op de maandag van alle even weken om 13.30 uur. Deze bijeenkomsten zijn openbaar. De uitslag van het welstandsadvies is op de oneven weken op maandag van 16.00 tot 17.00 uur op te vragen bij de heer J. de Vries, T (0599) 631 436. Voor nadere informatie over deze bouwplannen kunt u contact opnemen met bouw, milieu en bijzondere wetten, de heer G.J. Jansen, T (0599) 631 605.

Ruimtelijke Ordening

De burgemeester van de gemeente Stadskanaal maakt bekend, dat met ingang van 5 juli 2006 gedurende zes weken bij het team bouw, milieu en bijzondere wetten, Raadhuisplein 1 in Stadskanaal ter inzage ligt:
* het verzoek van de heer H. Ensing, Handelskade 38 in Stadskanaal om vrijstelling voor het bouwen van een garage/schuur op het perceel Handelskade 38 in Stadskanaal

* het verzoek van de heer M. Wever, Oosterstraat 24 in Stadskanaal om vrijstelling voor het uitbreiden van een school op het perceel Meidoornstraat 9 in Stadskanaal.

Vrijstelling wordt gevraagd volgens artikel 19, derde lid van de Wet op de Ruimtelijke Ordening. Burgemeester en wethouders hebben het voornemen de vrijstelling te verlenen.

* het verzoek van de heer H.J. Weggeman, Delving 41 in Akersloot om vrijstelling voor het bouwen van een vergaderruimte naast een bestaande recreatie bungalow op het perceel Hoveniersweg 3 in Stadskanaal

* het verzoek van de heer H. Sikkema, Hunzepark 4 - 65 in Gasselternijveen om vrijstelling voor het bouwen van een bedrijfspand met woning op het perceel Stelmaker 28 in Stadskanaal.

Vrijstelling wordt gevraagd volgens artikel 19, tweede lid van de Wet op de Ruimtelijke Ordening. Burgemeester en wethouders hebben het voornemen de vrijstelling te verlenen. Als u het niet eens bent met dit voornemen, dan kunt u uw zienswijze schriftelijk van 6 juli t/m 16 augustus 2006 aan burgemeester en wethouders kenbaar maken. Voor nadere informatie over dit bouwplan kunt u contact opnemen met bouw, milieu en bijzondere wetten, de heer G.J. Jansen, T (0599) 631 605.

Wet Milieubeheer

In het publieksbureau van de Gemeente Stadskanaal liggen vanaf heden ter inzage meldingen op basis van artikel 8.40 van de Wet Milieubeheer van:

* de heer Migchels, Veenhuizen 20 in Onstwedde voor het van toepassing worden van het Besluit akkerbouwbedrijven milieubeheer op een al opgericht akkerbouw- en tuinbouwbedrijf aan de Veenhuizen 20 in Onstwedde

* de heer H. Berndt, Musselweg 43 in Mussel voor het oprichten van een inrichting (Berndt B.V.) aan de Musselweg43 in Mussel
* mevrouw T Scholtens- Withoff, Bolsterstraat 46 in Stadskanaal voor het oprichten van een inrichting (Must Have) aan de Navolaan 10/ 10A in Stadskanaal

Opgemerkt wordt dat de publicatie van deze meldingen (artikel 8.40) slechts een wettelijk verplichte bekendmaking inhoudt. Van de meldingen zelf kan kennis worden genomen in het gemeentehuis.

Ook ligt ter inzage de meldingen op basis van artikel 8.19 van de Wet Milieubeheer van:

* Tieben Vlees B.V., Nijverheidslaan 47B in Musselkanaal betreffende de interne verbouw van een opslaghal aan de Nijverheidslaan 47B in Musselkanaal.

Belanghebbenden kunnen tegen deze beschikking binnen zes weken na de dag van publicatie van het besluit een bezwaarschrift indienen bij het gemeentebestuur. Tevens kunnen zij bij de Raad van State een verzoek om een voorlopige voorziening aanvragen. Een dergelijk verzoek richt u tot de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Voor nadere inlichtingen kunt u contact opnemen met de heer G.J. Jansen, T (0599) 631 605.

Graveeractie op 8 juli 2006

Mede vanwege een toename van het aantal fietsendiefstallen in Stadskanaal en omgeving, kunt u op zaterdag 8 juni tussen 09.00 uur en 16.00 uur uw fiets laten graveren op het politiebureau in Stadskanaal (Geert Teisplein 1). Door uw fiets te laten graveren is deze beter herkenbaar en kan de fiets, als hij na een diefstal wordt teruggevonden, eenvoudig bij de eigenaar worden teruggebracht.

Hieronder vindt u nog een aantal preventietips:
1. Sluit de fiets goed af, desnoods met een extra slot.
2. Noteer alle gegevens van uw fiets, zodat u bij diefstal alle gegevens van de fiets bij de hand hebt en zo aangifte kunt doen.
3. Vul de registratiekaart in die verkrijgbaar is bij het politiebureau in Stadskanaal.

Zonder een goede registratie kan de politie bij diefstal weinig onderzoeken. Bij een goede registratie kan de fiets makkelijker herkend worden en na het eventueel terugvinden ook bij de rechtmatige eigenaar worden gebracht.

Draag je brommerhelm, doe mee met de prijsvraag & ga karten

Scooter- en brommerrijders in de provincie Groningen opgelet! Op donderdag 22 juni is de regionale campagne `Check je hoofd' van start gegaan. Hiermee je een startbewijs kunt winnen voor een kart-event speciaal voor scooter- en brommerrijders. Op de website http://www.checkjehoofd.nl kun je meedoen aan een prijsvraag.

Doe mee met je eigen kart-team!

Het kart-event vindt plaats op 15 september 2006 bij Euro Kartracing in Groningen. In het kart-event strijden meerdere teams tegen elkaar. Ieder team bestaat uit drie of vier personen. Je kunt zelf je eigen team samenstellen; vraag je vrienden om ook mee te doen! Zorg dat iedereen de prijsvraag volledig en goed beantwoordt en maak kans om samen de strijd aan te gaan!

Voortdurende controles

De campagne Check je hoofd ondersteunt de controles van Regiopolitie Groningen. De afgelopen maand heeft de politie bij controles 287 scooters, brom- en snorfietsen gecontroleerd. Ook jij kunt in zo'n controle terecht komen. Je wordt dan gecontroleerd op het dragen van je helm en je certificaat en verzekering worden gecheckt. Ook kan je brommer of scooter worden gecontroleerd, bijvoorbeeld op slechte remmen, gladde banden en slechte schokdemping. Meer informatie over hoe je veilig kunt brommer rijden vind je op www.checkjehoofd.nl.

Voorkom ernstig letsel

Ook de komende periode zal de politie blijven controleren, vooral op het dragen van een helm. Veel mensen hebben hem niet op, bijvoorbeeld als ze met iemand meerijden. Maar een helm is nodig. Ook achterop en bij korte ritjes. Daarnaast moet een helm ook goed passen en vast kunnen. En de helm moet in goede staat zijn. Na een valpartij is het beter de helm te vervangen, ook al lijkt die niet beschadigd. De schokdemping neemt namelijk wel af. Natuurlijk, een helm voorkomt niet dat je een ongeluk krijgt. Maar hij zorgt er wel voor dat de afloop minder ernstig is. Zet 'm dus op! Meer weten? Kijk op http://www.checkjehoofd.nl. En kijk in de folder die je hier kunt downloaden.

Einduitvoeringen van muziekschool

In de Poststraatkerk in Stadskanaal wordt op woensdag 12 juli aanstaande de jaarlijkse einduitvoering van de Muziekschool Zuid-Groningen gehouden. Diverse ensembles en de leerlingen Algemene Muzikale Vorming verzorgen een gevarieerd optreden, van lichte muziek tot klassieke muziek. Naast deze einduitvoering kunnen de liefhebbers van popmuziek op maandag 10 juli terecht in de muziekschool aan het Raadhuisplein in Stadskanaal. De afdeling lichte muziek geeft hier een eigen einduitvoering, waar diverse bands optreden. Beide uitvoeringen zijn gratis toegankelijk en beginnen om 19.00 uur. Na deze einduitvoeringen heeft de muziekschool zomervakantie. In september beginnen de lessen weer. Voor enkele instrumenten is nog plaats. Voor meer informatie: T (0599) 631700 of
http://www.muziekschool-zuidgroningen.nl.

* 05 juli 2006