FNV: 'Laat je niet voor de leeuwen gooien'.

Fnv

Deze boodschap hebben FNV-voorzitter Agnes Jongerius en FNV Jong-voorzitter Judith Ploegman voor de jongeren die vakantiewerk doen. Op dinsdag 11 juli is de kick off van het jaarlijkse zomeroffensief van de FNV. Beide FNV-voorzitters bezoeken dan het Safaripark Beekse Bergen.
Tijdens het zomeroffensief worden vakantiewerkers geïnformeerd over hun rechten en plichten.

Steeds weer blijkt dat jongeren nauwelijks weten wat hun rechten en plichten zijn. Ze betalen te veel belasting of weten niet dat ze recht hebben op vakantiegeld . De FNV pleit er voor dat informatie over rechten en plichten op school wordt geïntegreerd in het lesprogramma voor 13 en 14 jarigen.

De vakantiewerktoer beslaat drie dagen:
11 juli 10.00 u Toer door Safari Beekse Bergen, Hilvarenbeek 12 juli 09.00 u Toer door Robben's Aardbeienboerderij, Oirschot 13 juli 11.00 u Toer door Wolters Noordhoff, Groningen

Tijdens het bezoek aan Safaripark worden ook de resultaten van het jaarlijkse vakantiewerkonderzoek bekend gemaakt.

U bent van harte uitgenodigd om dit werkbezoek mee te maken. Er is ruim de tijd voor interviews en foto's in een zomerse sfeer en te praten met vakantiewerkers.

Het traditionele vakantiewerk bestaat uit twee soorten:
- Het vervangen van de 'gewone' werknemer als die tijdens de zomer en masse op vakantie gaat.

- Het opvangen van de zomerpiek in de seizoensgevoelige sectoren als horeca, recreatie en land- en tuinbouw.

FNV Workpower heeft een speciale website en telefoonnummer ( 0900 3300 300) voor vragen over vakantiewerk. Daar komen op dit moment vooral vragen binnen over het minimumjeugdloon en vakantiegeld. Ook plaatst FNV advertenties die jongeren wijzen op de nuttige informatie op www.fnv.nl/workpower. Een promotieteam van de FNV Vakcentrale en de FNV Horecabond en FNV Bondgenoten bezoekt gedurende de zomermaanden verschillende plaatsen waar veel jongeren werken.

Werkbezoek Beekse Bergen

09.30 - 10.00 uur: ontvangst bij Beekse Bergen
10.00 - 12.30 uur: rondrit door Safaripark
12.30 - 13.30 uur lunch + workshop Laat geen geld liggen. 13.30 - 17.00 uur Promotieteam van FNV Jong maakt boottocht door het park om voorlichting te geven aan vakantiewerkers.

Plaats: Safaripark Beekse Bergen
Beekse Bergen 31
5081 NJ Hilvarenbeek

35) Meer informatie:
FNV Voorlichting, 020 - 58 16 573