Opsporing Verzocht

Maandag 10 juli 2006 - http://www.opsporingverzocht.nl Presentatie: Anniko van Santen en Frits Sissing
Uitzending: dinsdag 11 juli 2006 (19.30 uur / Nederland I)

Gewapende overval in Eindhoven
Gewapende overval in Meerssen
Moord 65-jarige man in Utrecht
Relschoppers in Amsterdam
Verkrachting in Arnhem
Resultaten uitzending 4 juli en eventuele opgeloste zaken

Meerssen: Gewapende woningoverval

Zomerstop

Bijna 2 ½ jaar geleden, maandagavond 2 februari 2004, wordt een echtpaar in het Zuid-Limburgse Meerssen overvallen. Twee donkergekleurde mannen bedreigen hen met een vuurwapen en zeggen hun vingers te zullen afsnijden. De daders halen het huis overhoop en verdwijnen met sieraden, cash geld en munten uit een muntenverzameling.

Dinsdag 11 juli is de laatste uitzending vóór de zomerstop. Opsporing Verzocht is terug op dinsdag 15 augustus. De uitzendingen zijn dan weer gewoon op Nederland-2, het eerste deel om 20.30 uur en het tweede deel om 22.00 uur. Eindhoven: Gewapende overval op café Utrecht: Moord Wouter Dol Dinsdagavond 30 mei komen, net na openingstijd, twee mannen café Thomas in het centrum van Eindhoven binnen. Ze bedreigen de barkeeper, die op dat moment alleen in het café is, met vuurwapens. Als even later de bedrijfsleider binnenkomt, wordt ook hij bedreigd en gedwongen naar het kantoortje te gaan. De daders gaan er tenslotte vandoor met geld, waaronder veel munten, en de computer met bewakingsbeelden.

Woensdagochtend 21 juni is in zijn flat in Utrecht het levenloze lichaam van de 65-jarige Wouter Dol aangetroffen. De heer Dol bleek door een misdrijf om het leven te zijn gebracht. De politie komt in de uitzending met de foto van een man, die verdacht wordt betrokken te zijn bij de gewelddadige dood van het slachtoffer.

Arnhem: Verkrachting 57-jarige vrouw
Amsterdam: Relschoppers
In de nacht van vrijdag 26 op zaterdag 27 mei, de vrijdag na Hemelvaartsdag, verlaat een 57-jarige vrouw café Alberts Puntje in Arnhem en loopt alleen naar huis bij de Molenkom. Als ze haar voordeur opent, wordt ze vrijwel direct hardhandig door een man naar binnengeduwd. Hij verkracht de vrouw een eerste keer en na enige tijd nog een tweede keer.

Na het winnen van de KNVB-beker op zondag 7 mei, worden de Ajax-spelers maandagavond 8 mei gehuldigd op het Leidseplein in Amsterdam. Ondanks het feestelijke karakter, breken er toch rellen uit tussen de supporters onderling. Dinsdag 4 juli liet Opsporing Verzocht al 12 verdachten zien en ook in het dagblad SP!TS en het regionale opsporingsprogramma ter Plaatse werden foto's getoond. Al met al is er goed op deze foto's gereageerd en is de Amsterdamse politie druk bezig om alle tips te verwerken. Reden genoeg om opnieuw een serie relschoppers te tonen.