Getronics PinkRoccade

richten Service Provider op voor Digitale Nota

Amsterdam, 11 juli 2006 Persbericht ING Bank en Getronics PinkRoccade richten Service Provider op voor Digitale Nota

ING Bank en Getronics PinkRoccade gaan gezamenlijk een Europees platform ontwikkelen voor het elektronisch uitwisselen van acceptgiroâs. Om bedrijven te helpen bij de verwerking en verzending van betaal- en factuurinformatie naar particulieren gaan de twee bedrijven de krachten bundelen en een Joint Venture voor Biller Service Provider (BSP) diensten oprichten. ING Bank en Getronics PinkRoccade hebben op maandag 10 juli een Memorandum of Understanding getekend om deze samenwerking kracht bij te zetten.

De BSP speelt in op de integratie van factuur- en betaalstromen. In eerste instantie richt men zich met deze samenwerking op bedrijven die diensten aan de particuliere markt aanbieden. Op termijn gaat de BSP ook haar dienstverlening aanbieden aan partijen die zakelijke klanten factureren. Ook andere documentsoorten dan acceptgiroâs zijn in de toekomst mogelijk.

De BSP biedt bedrijven de mogelijkheid digitaal acceptgiroâs (âde Digitale Notaâsâ) te sturen naar de Internetbankieromgeving van de particulier. De Digitale Notaâs worden aan de particulier getoond, die deze vervolgens door een simpele klik kan betalen zonder dat het nodig is de gegevens van een acceptgiro over te nemen. Tevens kan de particulier met enkele muisklikken via Internet in een streng beveiligde omgeving de bijbehorende factuur inzien. Betaalde Digitale Notaâs en de bijbehorende facturen worden direct gearchiveerd.

Getronics PinkRoccade is marktleider in print, mail en fulfillment op het gebied van transactiedocumenten zoals acceptgiroâs. Bestaande en nieuwe klanten die nu de acceptgiroproductie aan Getronics PinkRoccade uitbesteden, kunnen ook elektronische facturatie aan particulieren met deze dienstverlening regelen. Binnen de samenwerking gaat Getronics PinkRoccade het beveiligde ICT-platform ontwikkelen en exploiteren. Om de diverse projecten met betrekking tot elektronische facturatie op een kosteneffectieve, veilige en kwalitatief hoogwaardige dienstverlening te kunnen bieden, maakt Getronics PinkRoccade vooral gebruik van bestaande en reeds bewezen producten.

ING Bank is marktleider op het gebied van verwerking van betalingen in de zakelijke markt. ING Bank zorgt voor het inbrengen en ontwikkelen van financiële diensten binnen de Joint Venture. ING Bank optimaliseert hiermee haar dienstverlening en positie op het gebied van (internationale) Payments & Cash Management.