Vereniging FME-CWM

Deze informatie is het laatst gewijzigd op: 11 jul 2006


Nieuwe publicaties Procesinnovatie verspaning beschikbaar

Zoetermeer, 10 juli 2006 In het kader van het project Procesinnovatie verspaning voor MKB-bedrijven heeft FME samen met STODT, Koninklijke Metaalunie en Syntens een zestal voor de industrie universeel toepasbare tools in de vorm van voorlichtingspublicaties ontwikkeld. Deze zijn bedoeld om innovatieve verspaningsmachines te kunnen selecteren, kiezen en implementeren.

De ontwikkelingen op het gebied van verspanende technologieën gaan zeer snel. Invoering van moderne bewerkingstechnologie blijkt in de praktijk tegen te vallen. Hoge kosten, problemen met implementatie en de overgangsperiode voor het personeel resulteren er vaak in dat de investering niet binnen een acceptabele termijn rendabel te verkrijgen is. Deze nieuwe tools bieden de bedrijven handvatten om relevante aspecten inzichtelijk te krijgen, zodat een goede keuze kan worden gemaakt.

Het gaat om de volgende publicaties:


1. Selectie, keuze en implementatie van CADCAM systemen;
2. Selecteren, kiezen en implementeren van innovatieve verspaningsmachines;

3. Toepassen van slimme opspanmiddelen;

4. Toepassen van efficiënte betrouwbare verspaningsmethoden;
5. Automatiseren van de handling van bewerkingsmachines;
6. Optimaliseren van de technische bedrijfsvoering.

Deze publicaties zijn bedoeld voor bedrijven die actief zijn in het vakgebied van verspanende productie voor onder andere aerospace, automotive, machinebouw en gereedschapsmakers. Al deze publicaties zijn gratis te downloaden van de website www.verspaning-online.nl.

Vereniging FME-CWM, ir. Peter Boers, 079 - 353 13 41, pbo@fme.nl