Politie Gelderland-Midden

West-Veluwe Vallei

---

Man rijdt met auto tegen een boom

Publicatiedatum: 11-7-2006 8:43:10

Ede - Een 22-jarige inwoner uit Rhenen is maandagavond gewond geraakt toen hij met zijn auto tegen boom was aangereden. Omstreeks 23:45 uur kreeg de politie een melding van een aanrijding op de Zuiderkade in Ede. Ter plaatse bleek het te gaan om een eenzijdige aanrijding waarbij de 22-jarige bestuurder na een bocht de controle over het stuur zou zijn kwijtgeraakt. Vervolgens was de auto door de haag van een erfafscheiding tegen een boom aangereden. De man zou geen gordel hebben gedragen en was met zijn hoofd tegen de voorruit geslagen. De man is met de ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. De auto is zwaar beschadigd. De politie heeft bloed afgenomen van de man om te kijken of er mogelijk alcohol in het spel zou kunnen zijn geweest.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Man aangehouden op verdenking van inbraak

Publicatiedatum: 11-7-2006 8:42:55

Scherpenzeel - De politie van de West-Veluwe Vallei heeft maandagavond een 24-jarige inwoner uit Scherpenzeel aangehouden op verdenking van diefstal met geweld. Omstreeks 23:35 uur kreeg de politie een melding dat er bij een woning zou zijn ingebroken. Ter plaatse bleek dat de man ingebroken zou hebben bij een 85-jarige vrouw. Volgens de vrouw stond de man ineens in haar slaapkamer en zou hij haar een hardhandige duw hebben gegeven. Toen de vrouw begon te gillen om de buren te alarmeren, vluchtte de man weg. Daarnaast zou de 24-jarige man ook geprobeerd hebben een auto open te breken. Op basis van tips kwam de politie achter de identiteit van de verdachte en kon deze even later in de buurt van zijn woning aangehouden worden. De man was opstandig en onder invloed van alcohol (een alcoholpromillage van 1,20). De 24-jarige man is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar hij is ingesloten. De politie onderzoekt de zaak verder.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Aanrijding met drie personenautos

Publicatiedatum: 11-7-2006 8:42:30

Barneveld - Drie personenautos zijn maandagmiddag betrokken geraakt bij een aanrijding op de Stationsweg in Barneveld. Omstreeks 17:30 uur reed een 62-jarige man uit Voorthuizen over de Stationsweg in de richting van de Van Zuijlen van Nieveltlaan. De overige twee personenwagens, een 22-jarige Barnevelder en een 25-jarige Barnevelder reden in dezelfde richting achter hem. Terwijl de 62-jarige man afremde om links af de parallelweg aan de Stationsweg in te slaan, hoorde hij achter hem een voertuig met blokkerende banden remmen, waarna de 22-jarige Barnevelder hem links via de rijstrook van het tegemoetkomende verkeer passeerde. Op hetzelfde moment voelde en hoorde hij dat de 25-jarige Barnevelder hem van achteren aanreed waardoor zijn auto in de berm werd geduwd en daar tot stilstand kwam. Daarna reed de 25-jarige Barnevelder de 22-jarige plaatsgenoot aan. De 25-jarige en 22-jarige Barnevelder hadden last van nekklachten. Hun autos zijn afgesleept. De 62-jarige man kon ondanks schade zijn weg voortzetten.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Wageningse gewond na val van fiets

Publicatiedatum: 11-7-2006 8:42:10

Wageningen - Een 86-jarige Wageningse is maandagmiddag in haar woonplaats gewond geraakt toen zij van haar fiets viel. Omstreeks 15:45 uur kreeg de politie een melding. Ter hoogte van het 5 mei monument in Wageningen zagen zij de Wageningse op de grond zitten en dat de vrouw was gevallen met haar fiets. De Wageningse had daarbij een flinke snee in haar knie opgelopen. Zij is voor controle door de ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606