Ingezonden persbericht


Persbericht

UPS-CHAUFFEURS IN EUROPA KRIJGEN NIEUWE DRAADLOZE COMPUTERS

BRUSSEL, 10 juli 2006 - UPS (NYSE: UPS) kondigt de verdeling aan van een nieuwe generatie hand-held computers onder haar chauffeurs. Deze draadloze computers zijn uitgerust met Global Positioning System (GPS) om de klantenleveringen verder te verbeteren.

De DIAD IV, mede ontwikkeld door Symbol Technologies en al de vierde generatie Delivery Information Acquisition Device, is kleiner en lichter dan zijn voorgangers. Bovendien beschikt deze nieuwe computer over een batterij die een hele werkdag meegaat en ondersteunt hij vijf draadloze communicatiesystemen.

"Dit toestel is echt uniek," zegt Walter van der Meiren, IE Manager van UPS Europe. "Aan deze computer zijn tal van technische verbeteringen aangebracht. Wat deze innovatie in de praktijk betekent voor onze business: een nieuw hulpmiddel voor onze chauffeurs om een betrouwbare en persoonlijke dienstverlening te bieden. Bij elke klantenlevering heeft een chauffeur nu immers steeds up-to-date informatie binnen handbereik."

In 2006 zullen meer dan 11 600 DIAD IV's verdeeld worden over heel Europa. Wereldwijd neemt UPS dit jaar niet minder dan 46 000 stuks van deze toestellen in gebruik. Het bedrijf wil er tegen het eind van 2006 meer dan 80 000 inzetten over de hele wereld. De DIAD IV zal worden ingezet in België, Denemarken, Duitsland, Finland, Frankrijk, Ierland, Italië, Nederland, Oostenrijk, Polen, Portugal, Spanje, het Verenigd Koninkrijk, Zweden en Zwitserland.

"De business van UPS in Europa vertoont op dit moment groeipercentages die in de dubbele cijfers lopen," voegt van der Meiren er nog aan toe. "Bij UPS noopt onze business ons tot technologische vernieuwingen . De inzet van deze spitstechnologie weerspiegelt onze groei en de wil van het bedrijf om onze activiteiten in Europa nog efficiënter en productiever te maken."

UPS was de eerste in haar bedrijfstak die chauffeurs ging uitrusten met een hand-held computer. Het bedrijf begon daarmee in 1991. Bij elke nieuwe DIAD-generatie kon UPS de trackingmogelijkheden voor haar zendingen versnellen, net als de communicatie met de chauffeurs. De laatste versie zet deze trend door, net zoals ze nieuwe verbeteringen aankondigt, zoals:


· GPS, waardoor het dispatchcentrum de chauffeur kan lokaliseren die het meest geschikt is om een On-Call Pickup uit te voeren (een onvoorziene vraag aan een chauffeur om een of meerdere pakjes op te halen)


· De mogelijkheid om in real time verbinding te maken met vier verschillende draadloze netwerken, waaronder persoonlijk (Bluetooth); lokaal (Wi-Fi) en ruim bereik (GPRS of CDMA). De opties Bluetooth en Wi-Fi zorgen ervoor dat de DIAD binnen UPS-faciliteiten of via de computer van de klant toegang heeft tot printers en andere toestellen. GPRS is een andere standaard voor de wide-area netwerken die UPS gebruikt in Amerika (Noord en Zuid), Europa en Azië. CDMA is een standaard voor draadloze wide-area netwerken die UPS gebruikt in de VS.

"De laatste tien jaar is de DIAD een essentieel en klantgericht sluitstuk geweest voor ons wereldwijd geïntegreerde netwerk dat nu ongeveer 14,8 miljoen leveringen per dag traceert," aldus van der Meiren. "DIAD IV vergroot de zichtbaarheid van deze zendingen aanzienlijk, waardoor we in de toekomst een aantal vernuftige nieuwe diensten zullen kunnen aanbieden."

UPS is de grootste pakketdienst ter wereld en is wereldwijd toonaangevend op het gebied van supply chain services. Het bedrijf biedt tal van mogelijkheden voor het synchroniseren van goederen, informatie en fondsen. Het hoofdkantoor van UPS is gevestigd in Atlanta, VS, en het bedrijf is wereldwijd actief in meer dan 200 landen en gebieden. De aandelen van UPS worden verhandeld op de New York Stock Exchange (UPS) en meer informatie over het bedrijf vindt u op het internet onder www.ups.com.

# # #

Except for historical information contained herein, the statements made in this release constitute forward-looking statements within the meaning of Section 27A of the US Securities Act of 1933 and Section 21E of the US Securities Exchange Act of 1934. Such forward-looking statements, including statements regarding the intent, belief or current expectations of UPS and its management regarding the company's strategic directions, prospects and future results, involve certain risks and uncertainties. Certain factors may cause actual results to differ materially from those contained in the forward-looking statements, including economic and other conditions in the markets in which we operate, governmental regulations, our competitive environment, strikes, work stoppages and slowdowns, increases in aviation and motor fuel prices, cyclical and seasonal fluctuations in our operating results, and other risks discussed in the company's Form 10-K and other filings with the US Securities and Exchange Commission, which discussions are incorporated herein by reference.

Beeldmateriaal van de DIAD IV is te vinden op: http://www.edelmanpr.nl/pressroom.php?Action=Illustrations&CompanyId=38



Ingezonden persbericht