Ingezonden persbericht


104e dag van positieve ontwikkelingen in Nederland
- Dankzij MERU-overwinlijkheidsgroep

Vlodrop, 25 juli 2006 -- De positieve ontwikkelingen zetten zich in Nederland in steeds sterkere mate voort sinds 400 deelnemers zich gezamenlijk bezighouden met de actieve beoefening van Transcendente Meditatie en het TM-Sidhiprogramma op de campus van de Maharishi European Research University (MERU) in het Limburgse Vlodrop. Een greep uit het positieve nieuws op de 104e dag van de onoverwinlijkheid van Nederland:

Positief nieuws


- De huizenprijzen nemen dit jaar met 5%- 6%, zo is de verwachting. Er staan veel huizen te koop, toch is het een krachtige markt met veel transacties en hogere prijzen.


- De belangstelling voor het kopen van een huis groeit met een half miljoen naar 1.7 miljoen gezinnen. Men is ook bereid om meer geld aan een huis te besteden, gemiddeld tussen de ¤ 275.000 en ¤ 285.000. Een derde van deze groep is bs bereid om er meer dan ¤ 300.000 aan te besteden. De mensen zoeken naaar een hogere kwaliteit en willen daar graag meer voor betalen.


- Er werken nu meer vrouwen, maar vooral part-time. Het percentage full-time werkende vrouwen nam af van 30% tot 25%.


- Voortijdig schoolverlaten moet met 10% afnemen. Het ministerie bestemt ¤ 15 miljoen voor de vier grrote steden. Zij ontvangen ¤ 2000 voor elke schoolverlater minder.
- De Nederlandse straten worden steeds schoner. Steeds meer parkeerplaatsen, stationspleinen, winkelcentra en stranden zijn nu werkelijk vrij van afval, rapporteert de Stichting Nederland Schoon, die controleert op 350 plaatsen die meer dan de gebruikelijke hoeveelheid afval hebben. Gedurende dit vakantieseizoen controleren zij vooral de parkeerplaatsen aan de grens.


- Artiesten nemen verwaarloosde buurten over en veranderen de atmosfeer totaal. Er gaat een enorm positief effect uit van artiesten die hun studio's en huizen daar vestigen. Dit gebeurt in Amsterdam, en andere steden zoals Utrecht, Den Haag en Tilburg zetten proactief zakencentra voor creatieve ondernemers op, zoals multimedia bedrijven, advertentie-agentschappen en architectenbureaus, en fotozaken, om te voorkomen dat buurten verloederen.

Betere beslissingen door ruimer bewustzijn

Uit dit positieve nieuws blijkt dat het in Nederland steeds beter gaat en dat het land een sterke economie heeft en bruist van creativiteit en innovatieve ideeën die ook de omgeving ten goede komen.

Door de meditatieprogramma's van Maharishi Mahesh Yogi (Transcendente Meditatie en het TM-Sidhiprogramma, waaronder het Yogisch Vliegen) komt de beoefenaar in rechtstreeks contact met de bron van alle natuurwetten. Door diep te duiken in jezelf wordt je bewustzijn zuiverder en je denkvermogen eveneens, Met wetenschappelijk onderzoek is aangetoond dat daardoor creativiteit toeneemt en meer nieuwe oplossingen voor problemen kunnen worden bedacht.

Wanneer het aantal mensen dat dit meditatieprogramma gezamenlijk beoefent groter is dan 400 (de vierkantswortel uit één procent van de bevolking van ons land van ruim 16 miljoen) treedt deze verbreding van het bewustzijn niet alleen op bij de beoefenaar zelf, maar ook in de hele samenleving. Dan worden er vanzelf innovatieve beslissingen genomen en creatieve oplossingen bedacht, zowel door de regering als door de burgers.

Door voortzetting van het meditatieprogramma ontstaat in het collectieve bewustzijn in de samenleving een sterke coherentie zodat negativiteit er niet meer in doordringt, of die nu van binnen komt of van buiten. Dan is onoverwinlijkheid compleet.

Nederland is het eerste land in de wereld dat het benodigde aantal Yogisch vliegers bijeen heeft voor de groei naar onoverwinlijkheid.

Deze toestand van onoverwinlijkheid kan al voor de toekomst worden veiliggesteld wanneer er slechts één middelbare of hogere school met tenminste 400 leerlingen dagelijks deze technieken zou toepassen naast het gewone onderwijs. Dan groeien zij in intelligentie en creativiteit, in stabiliteit van hun gevoelsleven en in geluk. Dat is goed voor de schoolprestatie van de leerlingen en voor hun carrière in hun verdere leven: zij groeien uit tot betrokkenmensen met hart voor de maatschappij. En tegelijkertijd bewerken zij tijdens hun opleiding een voortgaande positiviteit in Nederland.

# einde bericht-----

Nadere informatie voor de pers:
dr. Rik Jung, telefoon 06 53 86 50 71

Steijger.communications BV, bureau voor communicatie en public relations. Postbus 118, 3890 AC Zeewolde. T: 036 5235330, E: info@steijger.com.