Tulip Computers NV

P E R S B E R I C H T

Aandeelhouderstructuur van Tulip verder gewijzigd

Sivex Agro N.V. koopt pakket aandelen Tulip van Begebel B.V.

Amersfoort, 11 juli 2006

Tulip Computers N.V. (Tulip), maakt bekend dat investeringsmaatschappij Begebel B.V. van de heer A.H.C. Deleye haar belang in Tulip heeft teruggebracht naar minder dan 2,5 %.

Deze wijziging wordt geffectueerd door verkoop van 40 miljoen aandelen Tulip aan Sivex Agro N.V. De wijziging in de aandeelhoudersstructuur van Tulip is in lijn met de eerdere aankondiging van 22 maart jl.

Sivex Agro N.V komt hiermee op een direct belang van 14,82 % in Tulip. Daarnaast bezit Sivex Agro N.V. momenteel circa 79,9 % van de aandelen Koninklijke Begemann Groep N.V.(RBG), waarbij RBG een belang heeft van 24,6 % in Tulip en tevens over 17,7 miljoen warrants beschikt.

Tulip heeft zich ten doel gesteld zowel autonoom als door middel van acquisities sterk te groeien in de komende drie jaar. Sivex Agro N.V., alsmede de heer J.M.F. van Waeyenberge, onderstrepen door het uitbreiden van het belang in Tulip het vertrouwen in de onderneming en de deelt de overtuiging met Tulip dat deze doelstellingen gerealiseerd kunnen worden met de hulp van sterke aandeelhouders. Sivex Agro N.V. heeft het voornemen duurzaam te participeren in Tulip waarbij wordt gestreefd naar waardecreatie voor de aandeelhouders en het realiseren van een gedegen toekomstperspectief voor Tulip en haar stakeholders.

Tulip heeft in totaal 323.780.171 aandelen uitstaan. Tevens heeft Tulip Computers 17,7 miljoen warrants aan RBG uitgegeven, die elk recht geven op de aankoop van één aandeel. De slotkoers per 10 juli 2006 bedraagt ¤ 0,37.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Sander Simons, woordvoerder van Tulip Computers, telefoon 020- 427 89 01