Rabo Champions Trophy Women

Oranje heeft geen kind aan matig Nieuw Zeeland

Nederland heeft de derde wedstrijd van de Champions Trophy winnend afgesloten. Zonder problemen werd het zwakke Nieuw Zeeland, dat er niet eens in geslaagd is om zich te plaatsen voor het WK, met 4-0 verslagen. Door deze zege staat de formatie van Marc Lammers nu bovenaan op de ranglijst.

De speelsters van Nieuw Zeeland hockeyden met een rouwband om vanwege het overlijden van de broer van de Nieuw Zeelandse fysiotherapeut Fiona Oconner. Bij Oranje stond Eveline de Haan op goal in plaats van Lisanne de Roever, die op de tribune mocht uitrusten. Ook Wieke Dijkstra kwam helemaal niet in actie. Oranje begon goed en nam meteen het initiatief.

Solo

Na dertien minuten tekende Sylvia Karres voor de 1-0 na een fraaie solo. De spits brak door aan de rechterkant, trof eerste de paal en passeerde vervolgens keepster Anita Wawatai. Drie minuten later al werd het 2-0. Na een prachtige hard geslagen vrije slag van Janneke Schopman aan de linkerkant van de cirkel verdubbelde Vera Vorstenbosch met haar tweede interlanddoelpunt de voorsprong.

Afronding

Oranje kreeg in het overige gedeelte van de eerste helft nog zat kansen, maar de afronding liet ernstig te wensen over. Zo bleef het tot de rust 2-0. Ook in de tweede helft hielp het Nederlands elftal tegen het massaal verdedigende Nieuw Zeeland veel kansen om zeep. Uiteindelijk slaagde Maartje Paumen er wel in om te scoren. De speelster van Den Bosch zorgde uit een sleepcorner laag tegen de plank voor de 3-0.

Schijnbeweging

Zeven minuten voor tijd was het aan Eefke Mulder om te laten zien dat ze weer helemaal terug is. De spits van Nijmegen tekende voor de 4-0 door na een fraaie schijnbeweging van Maartje Paumen een cornervariant kiezelhard tegen de plank te slaan. Met de 4-0 overwinning bewees Oranje er goed voor te staan. Al moeten er ook weer niet al te veel conclusies worden verbonden aan de ruime zege. Dit had vooral te maken met het bijzonder matige optreden van Nieuw Zeeland. (JB)