Gemeente Helden

KLASSIEK op LOCATIE

De succesvolle Noord-Limburgse concertserie KLASSIEK op LOCATIE gaat weer van start.

Ook dit jaar is de organisatie er weer in geslaagd om een fantastisch programma samen te stellen. Naast musici uit Engeland, Frankrijk, Duitsland, Italië en Canada, zullen ook enige uitmuntende Nederlandse ensembles en solisten op het podium plaatsnemen.

Op zondagmiddag 14.00 uur zal het Rotterdams Kamerorkest bij de kasteelruïne in KESSEL het openingsconcert verzorgen. Vanaf de oprichting in 2000 timmert dit ensemble van 26 musici onder leiding van de Zuid-Afrikaanse dirigent Conrad van Alphen stevig aan de weg en binnen een paar jaar mag dit ensemble zich, volgens de critici, tot de wereldtop rekenen.

Dit geldt zeer zeker ook voor de beeldschone vioolsoliste Liza Ferschtman, die op 21 juni op de tv te bewonderen was tijdens een magistraal optreden in het Concertgebouw. Zij is één van de solistes in het Sinfonie Concertante van Mozart.

Op dinsdag 11 juli verzorgt het St. Lawrence String Quartet een concert bij kasteel WELL. De aanvang is om 20.00 uur. Dit is het enige concert in Nederland tijdens hun Europese Tour.

Vorig jaar speelden de Canadezen in de Serie Internationale Strijkkwartetten in het Concertgebouw. De entree in Amsterdam was 32,50. In Well kunt U erbij zijn voor 13,00.

Kijk voor meer informatie op: www.klassiekoplocatie.nl of bel: (077) 463 14 59

Voorverkoop: VVV Noord-Limburg.

23-6-2006 09:49