Gemeente Hoorn


13 juli: inloopspreekuur over hoofdwegen Hoorn

Persbericht d.d.: 6 juli 2006

De totstandkoming van het Masterplan Hoofdinfrastructuur Hoorn vordert gestaag. Inmiddels zijn er twee ontwerpateliers geweest waarbij de ambtelijke werkgroep en de klankbordgroep (vertegenwoordigers van organisaties) gediscussieerd hebben over de verkeersproblemen in Hoorn en de mogelijke oplossingen. Op basis van deze bijeenkomsten is een ontwerp gemaakt voor de toekomstige verkeersstructuur van Hoorn.

Op beide dagen zijn de ontwerpen tijdens een inloopspreekuur besproken met belangstellende inwoners. Op donderdag 13 juli vindt het derde en laatste ontwerpatelier plaats waarin de verkeersstructuur verder uitgewerkt wordt. Dan moet duidelijk zijn welke dwarsprofielen toegepast moeten worden op de verschillende categorieën wegen. Dit betekent bijvoorbeeld dat aangegeven wordt uit hoeveel rijbanen een weg moet bestaan, hoe breed deze moet zijn en of er fietspaden noodzakelijk zijn. Bij kruispunten wordt aangegeven aan wat voor vorm wordt gedacht: een voorrangskruising, een rotonde of verkeerslichten.

Deze principe-ontwerpen voor wegvakken en kruispunten zijn op 13 juni tussen 16.00 en 18.00 uur te zien in de foyer van het stadhuis. Iedereen die dat wil kan de ontwerpen bekijken en er over discussiëren met de leden van de werkgroep en de klankbordgroep. Tijdens dit inloopspreekuur worden tevens de resultaten van de eerste twee ateliers getoond om zo een overzicht van het reeds uitgevoerde proces te geven.

---