Kamer van Koophandel Zuid-Limburg

Faculteit ICT

Persuitnodiging

Heerlen/Maastricht, 10 juli 2006

Hogeschool Zuyd en RPC binden samen strijd aan met computercriminaliteit

De Faculteit ICT van de Hogeschool Zuyd en het Regionaal Platform Criminaliteitsbeheersing (RPC) Zuid-Limburg tekenen op donderdag 13 juli a.s. een convenant ter bestrijding van de computercriminaliteit. Doel hiervan is een gezamenlijke aanpak van deze vorm van criminaliteit die in toenemende mate voorkomt in het bedrijfsleven.

Beide partijen zijn van mening dat kennis- en ervaringsuitwisseling tussen onderwijs, bedrijfsleven en overheid noodzakelijk is in de aanpak van computercriminaliteit. Een belangrijke rol binnen de Hogeschool Zuyd is hierbij weggelegd voor de opleiding Netwerk Infrastructuur Design die deel uitmaakt van de Faculteit ICT. Hoe de hogeschool en het RPC hun samenwerking concreet denken in te vullen, wordt toegelicht bij de ondertekening van het convenant.

Graag nodigen wij u dan ook uit voor deze ondertekening op:

. donderdag 13 juli a.s.
. om 10.00 uur
. bij Hogeschool Zuyd, Nieuw Eyckholt 300 te Heerlen

Namens de Hogeschool Zuyd zal tekenen de heer Simon, directeur Faculteit ICT. De heer Lamkin, ondernemer, tekent het convenant als voorzitter van het RPC Zuid-Limburg.

Verder zullen onder meer vertegenwoordigers aanwezig zijn van het College van Bestuur van de Hogeschool Zuyd, het Heerlense stadsbestuur, de Politie Limburg Zuid, het Openbaar Ministerie en de Kamer van Koophandel Zuid-Limburg.

Einde bericht

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

drs. Marc van Tilburg, secretaris RPC Zuid-Limburg, 043 350 65 32

---- --