Gemeente Maassluis

Maassluis, Schiedam en Vlaardingen krijgen voorpost Bureau Jeugdzorg

De wethouders jeugdbeleid van de gemeenten Maassluis, Schiedam en Vlaardingen en de portefeuillehouder Jeugdzorg van de stadsregio Rotterdam ondertekenen op donderdag 13 juli om 10.00 uur in het stadhuis in Maassluis het convenant `Aansluiting lokaal jeugdbeleid en jeugdzorg'. In dit convenant worden afspraken gemaakt tussen de gemeenten en de stadsregio over jeugdzorg.

In de regiogemeenten Schiedam, Vlaardingen en Maasluis komt binnen een half jaar een voorpost van bureau Jeugdzorg. In Vlaardingen begint de medewerker die de post gaat bemannen in 2007, in Schiedam en Maassluis gebeurt dat nog dit jaar. De zogenoemde voorpostfunctionaris gaat werken aan een betere aansluiting van het gemeentelijke jeugdbeleid en de regionale jeugdzorg.

Verantwoordelijkheden

De gemeenten en de stadsregio zijn belangrijke samenwerkingspartners op het gebied van de jeugdzorg. Volgens de Wet op de Jeugdzorg zijn gemeenten verantwoordelijk voor het geven van inhoud aan het lokale jeugdbeleid, zoals vroegtijdige signalering van problemen bij jongeren en voorzieningen op het terrein van opvoed-, opgroei- en gezinsondersteuning. De stadsregio zorgt voor de organisatie en inzet van geïndiceerde jeugdzorg in de regio. De bestuurlijke overeenkomst beschrijft de verantwoordelijkheden en aanvullende inspanningen van gemeenten en stadsregio op het gebied van de jeugdzorg. Eind 2006 wordt gekeken wat er door deze samenwerking is bereikt.