Gemeente Roermond

Buurtbus Donderberg in teken van ludieke actie hondenpoep

Op donderdag 13 juli a.s. tussen 19.00 en 21.00 uur staat de buurtbus weer op het plein ter hoogte van de Terbaansweg tussen huisnummer 43 en 75. Deze keer in het teken van een ludieke actie inzake hondenpoep. Ondersteund door medewerkers van de gemeente en de stichting Wel.Kom gaan buurtbewoners en kinderen het hondenpoepprobleem in hun eigen wijk te lijf.

Bewoners worden in de buurtbus uitgenodigd voor een kop koffie en/of thee en gaan vervolgens met de medewerkers van de gemeente en Wel.kom hondenpoep opruimen op het plein, waar men veel overlast heeft van de uitwerpselen. De gemeente stelt een container beschikbaar en Wel.Kom zorgt voor zakjes om de poep op te ruimen.

Kinderen schilderen, eventueel ondersteund door ouderen, een bord waarop de hondenpoepproblematiek tot uitdrukking wordt gebracht. Dit bord wordt vervolgens geplaatst op het plein. De gemeente heeft in een overzicht alle plichten met betrekking tot hondenpoep weergegeven en vraagt de wijkbewoners hiervan kennis te nemen. Ook worden posters uitgedeeld die voor de ramen kunnen worden gehangen.

Doel van deze actie is om hondenbezitters te wijzen op de overlast, die vaak wordt ervaren door niet-hondenbezitters, en hen te wijzen op de gedragsregels in deze. De samenwerking tussen gemeente, stichting Wel.Kom en wijkbewoners wordt in ieder geval als positief ervaren om het probleem aan te pakken. Nu hoopt iedereen nog op een gunstig vervolg.

Publicatiedatum: 11.07.2006 Bijgewerkt: 11.07.2006