Gemeente Kampen

Persbericht

Kampen, 12 juli 2006

Officiële oplevering riolering buitengebied

Op donderdag 13 juli 2006 wordt de riolering in het buitengebied van de gemeente Kampen officieel opgeleverd. Wethouder Wiggers stelt om 14.00 uur een pompgemaal in werking op het terrein van jachthaven Berend Aalbers. Met deze symbolische handeling wordt de riolering in het buitengebied in gebruik genomen. Doordat nu veel percelen in het buitengebied op het riool kunnen worden aangesloten, worden op termijn het oppervlaktewater en de bodem schoner.

Van de ongeveer 500 huishoudens in het buitengebied van de gemeente Kampen, hebben zich er ongeveer 400 aangemeld om een aansluiting op het riool te kunnen realiseren. Wat het project betreft kan dan ook van een succes gesproken worden. Het op 7 september 2005 gestarte project is nu zover gevorderd, dat oplevering van het aangelegde hoofdriool nu plaatsvindt.

De komende periode vindt er nog een aantal kleinere werkzaamheden plaats, waaronder het verzorgen van elektriciteit voor diverse pompgemalen in het rioolstelsel. Nadat de pompgemalen van stroom zijn voorzien kunnen de aanwonenden zelf de aansluiting op het hoofdriool realiseren. De inwoners die het betreft, worden hierover te zijner tijd geïnformeerd. De 100 huishoudens die ervoor gekozen hebben om geen aansluiting op de riolering te realiseren, die moeten hun afvalwater op een andere manier lozen. Op de correcte uitvoering hiervan wordt toezicht gehouden.