Afdeling Communicatie TROS/AVRO
Hilversum, 12-07-2006

Televisie
TWEEVANDAAG
Uitzending donderdag 13 juli
Nederland 2 - 17.58 uur

ONDERWERPEN TWEEVANDAAG DONDERDAG 13 JULI

In TWEEVANDAAG van donderdag 13 juli aandacht voor de discussie rond de vergoeding van het ADHD-geneesmiddel Strattera. Het dure geneesmiddel, dat voor veel patienten uitkomst biedt, wordt nu niet vergoed. Dit tot ongenoegen van artsen en de patiëntenvereniging. Fabrikant Lilly heeft daarop besloten minister Hoogervorst voor de rechter te dagen.

Verder een reportage over de dubbeltjespanden. In de Czaar Peterstraat in het centrum van Amsterdam wordt begonnen met de sloop van de zogenoemde 'dubbeltjespanden'. Het betreft een groot blok met huurwoningen, gebouwd in 1878. Het was een van de eerste grootschalige woningbouwprojecten in Amsterdam. De woningen zijn erg klein en het blok is verzakt en vervallen. Tot overmaat van ramp sloeg in 2001 een dramatische gasexplosie een groot gat in het blok. Een poging om het pand tot monument te verklaren mislukte en renovatie bleek te duur. De woningbouwvereniging De Key gaat de panden slopen en nieuwbouw plegen.

Donderdag staat een millitiar voor de Arnemse millitaire kamer. Hij wilde niet naar Uruzgan worden uitgezonden en kan hier maximaal twee jaar cel voor krijgen. TWEEVANDAAG spreekt met een oud dienstweigeraar over wat er gebeurt als je een bevel of een dienst weigert.

Voor meer informatie: www.tweevandaag.nl.




TweeVandaag