Politieberichten Lekstroom, 09.25 uur

Utrecht, 13-07-2006

Jeugdige inbrekers aangehouden

HOUTEN De politie heeft woensdagmiddag 12 juli vier jonge inbrekers aangehouden op de Zilverschoonhof.

De politie kreeg om 13.40 uur de melding van een getuige dat drie jongens en een meisje uit een raam van een woning klommen en daarna de wijk in renden. Een van hen was in het bezit van een rugtas. Met het verstrekte signalement konden agenten twee van de vier verdachten aanhouden in de omgeving van het station Houten. Een derde verdachte meldde zich later op het politiebureau.

Bij het onderzoek bleek dat één van hen op het bewuste adres woonachtig was en geen sleutel van het huis had. Om toch binnen te kunnen komen had hij een raam met een tegel ingegooid en waren zij naar binnen geklommen. Later had men op die manier ook weer de woning verlaten dat gezien werd door de getuige.

Na verhoor en een fikse schrobbering werden de jongeren, variërend in leeftijd tussen 16 en 18 jaar en afkomstig uit Utrecht, Nieuwegein en Houten, overgedragen aan hun ouders.

Bromfietser aangehouden

IJSSELSTEIN De politie heeft woensdagavond om 23.30 uur, een 23-jarige inwoner van Nieuwegein aangehouden. De man reed op een bromfiets zonder licht en ging er vandoor toen hij de politiewagen zag naderen.

Op het Hazeveld kwam de bromfietser ten val en controleerden de agenten de bromfiets. Hierbij bleek dat het contactslot ontbrak en het framenummer was verwijderd. De bestuurder bleek zich ook niet te kunnen legitimeren en was in het bezit van een boksbeugel. Hij werd aangehouden en ingesloten in het politiebureau. De bromfiets werd inbeslaggenomen en wordt onderzocht.