Politie Haaglanden

persberichten 13

Haaglanden, 13-07-2006

Verkeerscontroles
Schipluiden De politie hield woensdag 12 juli tussen 10.00 en 11.15 uur een verkeerscontrole op de Klaas Engelbrechtsweg. Van de 75 passanten kregen 12 van hen een bekeuring: voor niet tonen rijbewijs (4), niet dragen van gordel (5), mobiel bellen (1), negeren rood licht (1) en rechts inhalen (1).
Leidschendam Woensdag 12 juli tussen 07.30 en 12.00 uur controleerde de politie met de lasergun 318 passanten op het Oosteinde-N206. Negen bestuurders zijn bekeurd voor te snel rijden. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 111 km/u waar 60 km/u.
Den Haag - Woensdag 12 juli tussen 13.30 - 16.30 uur hield de politie een gordelcontrole op de Nieuwe Parklaan. Van de 316 passanten kregen 12 bestuurders een bekeuring voor het niet dragen van de autogordel. Een van hen werd ook bekeurd voor het mobiel bellen achter het stuur.

Opgevoerde scooter
Leidschendam Een 16-jarige jongen uit Voorschoten werd woensdag 12 juli rond 17.30 uur aangehouden op de Rietpolderweg. Surveillerende agenten zagen een scooter met hoge snelheid voorbij rijden. Toen zij de scooterrijder achterna reden, constateerde de agenten dat de scooterrijder 80 km/u reed. Bij de staande houding kon de Voorschotenaar geen identiteitsbewijs overleggen. De scooter is in beslag genomen voor nadere inspectie.

Inbrekers betrapt
Voorburg De politie kreeg woensdag 12 juli rond 20.00 uur een melding dat een woninginbraak aan het Leoncavallostraatje. Toen de politie een kijkje nam bleek een ruit vernield te zijn. Hierop besloten de agenten de woning te inspecteren en in een van de kamer troffen zij twee personen aan een 14-jarige jongen uit Voorburg en een 16-jarige meisje uit Leidschendam aan. Beiden zijn voor verhoor meegenomen naar het politiebureau.

Fietsendieven lopen tegen de lamp
Den Haag - Een 51-jarige Hagenaar is 13 juli omstreeks 01.30 uur aangehouden op het Spui. Politieagenten zagen de man rijden op een vrij nieuwe fiets zonder verlichting. De Hagenaar verklaarde dat hij de fiets in een winkel zou hebben gekocht, maar de fiets bleek gestolen te zijn.
Een dag eerder betrapte de politie om 15.20 uur op de Hooftskade een 41-jarige man uit Den Haag die ook op een gestolen fiets rondreed. De man kreeg een proces-verbaal en de fiets is in beslag genomen.

Autokrakers in de kraag gevat
Den Haag - Een 51-jarige en een 21-jarige man, allebei uit Den Haag, moesten hun inbraakpoging in een personenauto op de Weteringkade bekopen met een aanhouding. Nadat zij een autoruit hadden ingeslagen, vluchtten de verdachten richting de Binckhorstlaan. Bij het centraal station hielden politieagenten twee mannen aan die voldeden aan het signalement van de autokrakers. Een van hen probeerde op de valreep nog een schroevendraaier weg te moffelen.

Wees alert op babbeltrucs
Naaldwijk - Een 88-jarige man uit Naaldwijk werd woensdag 12 juli rond 15.00 uur aan het Dreesplein, slachtoffer van een babbeltruc. Vier keurig nette jongens vroegen de bewoner kreeg om pen en papier. Plotseling stapten het viertal de woning binnen. Een van hen had veel belangstelling voor de vogel, terwijl een andere jongen gebruik maakte van het toilet. De jongemannen bedankten de bejaarde man netjes en verlieten de woning. Later bleek dat een portemonnee met geld was weggenomen. Het slachtoffer kon er niet over uit, want het waren zulke nette verzorgde jongens. De politie waarschuwt nogmaals iedereen ervoor geen onbekenden in de woning binnen te laten. Sluit de deur en haal eventueel dan het glaasje water of de pen of papier. Als u de situatie niet vertrouwt, waarschuw dan de politie.

Winkeldief aangehouden
Den Haag - Op woensdag 12 juli rond 14.20 uur kreeg de politie een melding dat er een winkeldief in een winkel aan het Gouverneurplein werd vastgehouden. De verdachte, een 53-jarige Hagenaar, deed direct afstand van de verzorgingsproducten die bij de fouillering werden aangetroffen. De verdachte is aangehouden en ingesloten.

Politie zoekt getuigen ongeval
Den Haag - Op woensdag 12 juli rond 21.00 uur is een 39-jarige Haagse fietser bij het verkeerslicht op het Veluweplein. Een bromfietser die niet op tijd tot stilstand kwam, botste tegen hem aan. Door de val liep de Hagenaar een hoofdwond op. Het slachtoffer is vervoerd naar het ziekenhuis. De bromfietser is na de aanrijding weggegaan zonder zijn identiteit kenbaar te maken. De politie vraagt getuigen van dit ongeval zich te melden via 900-8844.

Dronken mannen op de vuist
Den Haag - Twee Rotterdammers van 18 en 19 jaar gingen woensdag 13 juli rond 20.30 uur op de Gevers Deynootweg voor de Palace Promenade met elkaar op de vuist. Beiden waren zwaar onder invloed van alcohol. Het tweetal werd meegenomen naar het politiebureau en er werd proces-verbaal opgemaakt voor openbare dronkenschap en het verstoren van de openbare orde.

Onzekere bestuurder valt door de mand
Den Haag - Een 22-jarige man uit Rotterdam is donderdag 13 juli om 05.49 uur aangehouden voor het rijden onder invloed op de Nieuwe Parklaan. De man vertoonde onzeker rijgedrag met zijn personenauto, waardoor de politie besloot hem te laten blazen: 465 ug/l. De man was beginnend bestuurder en moest zijn rijbewijs inleveren.

Fiets zonder ringslot wekt argwaan politie
Den Haag - Een 39-jarige Hagenaar is woensdag 12 juli rond 12.20 uur aangehouden, omdat de politie hem in de Weimarstraat zag rijden op een damesfiets zonder ringslot. De verdachte verklaarde dat de fiets van een vriendin was. De fiets is in beslaggenomen en de verdachte krijgt twee weken de tijd om te bewijzen dat het niet gaat om een gestolen fiets.