Palm, Vodafone en Microsoft werken samen aan de volgende generatie Treo voor Europa

Pride pr

SUNNYVALE, Californië 13 juli 2006 -- Palm kondigt vandaag een nieuwe samenwerking aan met Vodafone, met het oog op een hogere penetratie van draadloze push e-mail in Europa.
De Palm(r) Treo(tm) smartphone die het resultaat zal zijn van deze samenwerking is bestemd voor het 3G/UMTS network van Vodafone, en biedt naast de typische Palm-ervaring het gebruiksgemak van het Windows Mobile(r) besturingssysteem van Microsoft. De nieuwe Treo smartphone zal eerst beschikbaar zijn voor Vodafone klanten in meerdere Europese landen, waaronder het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Spanje, Italië en Nederland, dit nog voor eind 2006.

'Dankzij de samenwerking met Vodafone, een mobiele operator van wereldformaat, zetten we een belangrijke stap voorwaarts in het kader van onze geografische expansie en kunnen we meer Europese klanten bedienen', zegt John Hartnett, senior vice-president of worldwide sales and customer relations van Palm. 'Deze samenwerking zal leiden tot een krachtige tool voor professionele gebruikers, die tegemoet komt aan het beloofde gebruiksgemak van Palm, en ervoor zorgt dat professionals ook buiten het kantoor ten volle productief kunnen zijn.'

Het marktonderzoeksbureau The Radicati Group raamt het aantal zakelijke e-mailaccounts van bedrijven dat mobiel toegankelijk is op twee procent. Palm, Vodafone en Microsoft willen de enorme resterende markt aanpakken met real-time push email via het Messaging and Security Feature Pack (MSFP) van Microsoft dat beschikbaar is op Windows Mobile 5.0, met onder meer Direct Push Technology en uitgebreide beveiligingsfuncties.

'De zakelijke klanten van Vodafone verwachten dat we hen bijstaan om hun productiviteit te verhogen en het maximum te halen uit zowel hun werktijd als vrije tijd', aldus Nick Jeffery, global director of Business Marketing van Vodafone. 'De nieuwe Treo smartphone zal een vooraanstaand toestel op de markt worden, dat in combinatie met ons snelle 3G/UMTS-network en real-time push e-mail voor professionele gebruikers een bedrijfstool van onschatbare waarde zal worden.'

'De nieuwe Treo met Windows Mobile zal een unieke ervaring betekenen voor mobiele zakelijke gebruikers in Europa, en een aantrekkelijk toestel voor bedrijven die hun medewerkers ook mobiel hun e-mail kunnen willen laten gebruiken. De combinatie van krachtige en vertrouwde software, een fantastische gebruikerservaring en een eersterangs dienstverlening via een van de meest vooraanstaande netwerkoperatoren wereldwijd, zal voor bedrijven en organisaties een winnende formule opleveren', aldus Suzan DelBene, corporate vice president of marketing for the Mobile and Embedded Devices Division bij Microsoft.

Aanvullende informatie over de Treo smartphone zal rond de commerciële introductiedatum beschikbaar komen.

Over Palm, Inc.
Palm, Inc (Nasdaq: PALM)., een voorstaand leverancier van mobiele communicatieproducten wil iedereen de mogelijkheid in handen geven om toegang te hebben tot belangrijke informatie en deze te delen met anderen. De producten van Palm voor consumenten, mobiele professionals en organisaties zijn onderverdeeld in (R) handheld computers, Palm Treo(TM) smartphones, Palm LifeDrive(TM) mobile managers, alsook software, diensten en accessoires.

Palm producten worden verkocht in (web)winkels, door wederverkopers en door mobiele operators over de hele wereld, alsook in Palm (web)winkel(s). (www.palm.com/store).

Meer informatie over Palm, Inc. is beschikbaar op: www.palm.com.

Voor meer informatie, neem contact op met:
Robbert Minderhoud
Pride PR voor Palm
Tel.: +31 (0)71 568 00 28 / Fax: +33 (0)71 568 00 26
robbertATpridepr.nl