Gemeente Den Helder

13-07-2006 Koninklijke Onderscheiding voor mevrouw G.E.J. de Jong

Mevrouw G.E.J. de Jong, sectorhoofd van het ROC, krijgt een koninklijke onderscheiding uitgereikt voor haar inzet voor het (gezondheidszorg)onderwijs. Mevrouw De Jong wordt benoemd tot Ridder in de orde van Oranje-Nassau. Waarnemend burgemeester mr. G.H. Faber zal haar de onderscheiding uitreiken op woensdag 12 juli ter gelegenheid van haar afscheid.

Mevrouw De Jong heeft zich vanaf het moment dat zij in het onderwijs begonnen is tot heden met veel inzet en enthousiasme op haar werk gestort. Zij nam vele initiatieven en bracht vernieuwingen aan die de leerlingen en het onderwijs in Den Helder en omstreken ten goede kwamen. Zij heeft anderen gestimuleerd en heeft werkzaamheden verricht op een manier die uitstak boven hetgeen van haar verwacht mocht worden.

Daarnaast wordt zij omschreven als iemand die altijd voor iedereen klaar staat. Een uitstekende collega en een geweldige vrouw. Iemand die zich hard maakt voor de zwakkere medemens. Zij weet op een natuurlijke manier mensen en culturen met elkaar in contact te brengen, op een wijze die bijna onwesters aandoet.

Zij had een belangrijk aandeel in met name de ontwikkeling van het gezondheidszorgonderwijs en de daaraan gerelateerde samenwerkingsverbanden, zowel in de regio als elders in Europa en Afrika. Haar activiteiten kunnen worden aangemerkt als bijzondere verdiensten in de hoofdfunctie die haar in combinatie met al dan niet daaraan gerelateerde nevenactiviteiten kwalificeren als iemand die anderen heeft gestimuleerd en werkzaamheden heeft verricht die voor de samenleving een bijzondere waarde hebben.