Gemeente Bedum


13 juli 2006
Op dinsdagavond 11 juli werd de Wmo-adviesraad geïnstalleerd tijdens een eerste bijeenkomst in De Schakel in Bedum. De raad gaat het gemeentebestuur van Bedum adviseren over het gemeentelijk beleid op grond van de Wet maatschappelijk ondersteuning die per 1 januari aanstaande van kracht moet worden.
Het gemeentebestuur heeft enige weken geleden diverse maatschappelijke organisaties uit de gemeente uitgenodigd om zich te laten vertegenwoordigen in de te vormen adviesraad. Een groot aantal organisaties gaf aan die oproep gehoor. Op 8 juni jongstleden werd voor belangstellenden een informatiebijeenkomst gehouden waarin onder meer wethouder Egbert Zwart sprak.
Inmiddels is de samenstelling van de adviesraad bekend. Het wordt overigens niet uitgesloten dat de raad nog met vertegenwoordigers van andere organisaties wordt uitgebreid. In raad hebben de volgende personen zitting: L. Damminga (namens cliëntenraad Alegunda Ilberi), J.G. de Groot (namen cliëntenraad Wet Werk en bijstand), mevrouw T. Visser (namens cliëntenraad Opmaat), mevrouw A. Zuurveen (namens Plaatselijk Belang Zuidwolde), J.W. Bakker (namens Orgaan Samenwerkende Ouderenbonden), K. Heerema (namens de Hervormde gemeente Bedum), J. Mekkes ( namens de FNV) en S. Middel (namens de Hervormde gemeente Onderdendam). Tevens hebben een vertegenwoordiger namens Plaatselijk Belang Noordwolde en het Platform gehandicaptenbeleid zitting in de raad.
De adviesraad wordt ondersteunt door de Stichting Welzijn Bedum.