Politieberichten Eemland noord, 10.25 uur

Utrecht, 13-07-2006

Onder invloed

BAARN - Dankzij een getuige konden agenten in de vroege morgen van donderdag 13 juli een beschonken bestuurder van de weg halen.

De getuige belde omstreeks 02.30 uur de politie omdat hij vond dat een automobilist opvallend rijgedrag vertoonde. De bestuurder, een 55-jarige inwoner van Spaarndam, werd op de Eemweg achterhaald en moest blazen. Hij had te diep in het glaasje gekeken, werd aangehouden. De ademanalyse die volgde op het politiebureau wees uit dat de man 700 ug/l in zijn lijf had. Zijn rijbewijs is ingevorderd en proces-verbaal is opgemaakt.

Motorrijder gewond

BUNSCHOTEN SPAKENBURG Op de kruising Zevenhuizerstraat / Nijkerkerweg heeft woensdagmiddag een verkeersongeval plaatsgevonden. Een motorrijder raakte gewond.

De politie kreeg om 16.45 uur de melding van het ongeval. Het bleek dat een 54-jarige automobiliste uit Bunschoten Spakenburg de Nijkerkerweg op reed zonder voorrang te verlenen aan een 53-jarige motorrijder uit Nijkerk. De motorrijder kon een aanrijding niet meer voorkomen en raakte de auto in de flank. De motorrijder is met vermoedelijk een hersenschudding naar het Lichtenbergziekenhuis in Amersfoort vervoerd.