Gemeente Drimmelen


Rondleiding omwonenden nieuwe gemeentehuis

Woensdag 5 juli 2006 hebben omwonenden alvast de kans gekregen om een kijkje te nemen naar de bouwvorderingen van het nieuwe gemeentehuis. Meer dan 30 enthousiaste omwonenden hebben een indruk gekregen van het toekomstige interieur van de publiekshal, praathuis, parkeerkelder en renovatie van het oude gedeelte. Ook de buitenkant van het nieuwe gebouw begint al echt vorm te krijgen. Transparantie centraal
In het ontwerp van het nieuwe gemeentehuis staat transparantie centraal. Het gebouw bestaat voornamelijk uit glas en is ontworpen op twee zichtlijnen. Op het glazen dak van de publiekshal komt een bladerprint, wat bijdraagt aan de eenheid die tussen het (bos)park en het gemeentehuis gecreëerd wordt.

Frontoffice
Begin 2007 gaat de nieuwe publiekshal open. Deze ruime hal is zo ingericht dat u als klant goed overzicht houdt en tegelijkertijd kunt genieten van het uitzicht op het park. Hier wordt u als klant ontvangen en geholpen door het nieuwe frontoffice. In de praktijk betekent dit dat u voor al uw zaken terecht kunt bij hetzelfde loket. Of u nu komt voor een paspoort, bouwzaken of het aangeven van een geboorte.

Praathuis
Naast de publiekshal komt er in het nieuwe gemeentehuis ook een praathuis. Dit is een multifunctionele ruimte, waar grote en kleine publieksgroepen kunnen worden ontvangen, maar waar ook de medewerkers lunchen of overleggen.

Planning
Na de opening van het nieuwe gedeelte, publiekshal en praathuis wordt het oude gedeelte verder gerenoveerd, waaronder de werkplekken en de raadszaal. Daarna wordt de noodbouw weggehaald en kan de toegang tot de parkeerkelder worden afgemaakt. Tijdens deze fase wordt er ook een start gemaakt met de buiteninrichting van het (bos)park.

De verwachting is dat het totale gemeentehuis najaar 2007 klaar zal zijn.