Politieberichten Eemland zuid, 10.30 uur

Utrecht, 13-07-2006

Ernstig ongeval; getuigen gezocht

LEUSDEN Op de Heiligenbergerweg is woensdag een 22-jarige Amersfoorter ernstig gewond geraakt bij een ongeval. De politie is op zoek naar getuigen.

Omstreeks 22.55 uur kreeg de politie de melding dat twee scooters gebotst zouden zijn. Agenten troffen op de Heiligenbergerweg een slachtoffer hevig bloedend op de weg aan. Hij is per ambulance in kritieke toestand naar het UMC in Utrecht vervoerd.

Naast het slachtoffer lag een zwarte Piaggio Skipper-scooter, maar ook een zwarte Batavus damesfiets. Getuigen verklaarden dat zij enkele ogenblikken daarvoor twee scooters met hoge snelheid naast elkaar in dezelfde richting (van Leusden) hadden zien rijden en dat zij een harde klap hadden gehoord toen de scooters op het viaduct waren. De getuigen namen poolshoogte en troffen het slachtoffer aan. Ook zagen zij dat twee jongemannen hard wegrenden over het fietspad in de richting van Amersfoort. Kort daarna kwam één van de twee weer terug naar de plaats van het ongeval, pakte één scooter op en reed er mee weg in de richting van Leusden. Vervolgens reed hij de Driftakkerweg op.

De Regionale Verkeersdienst van de politie onderzoekt de toedracht van het ongeval. Op dit moment is onduidelijk op welk vervoersmiddel het slachtoffer reed.

Heeft u het ongeval zien gebeuren? Weet u wie de jongemannen zouden kunnen zijn (de scooter is vermoedelijk beschadigd geraakt)? Weet u meer over de aangetroffen fiets? Belt u dan de politie van het district Eemland zuid, via tel: 0900-8844. Anoniem bellen kan op 0800-7000.

Beschonken dief

AMERSFOORT Een 43-jarige inwoner van Baarn is woensdag aangehouden voor diefstal en rijden onder invloed.

Een getuige belde omstreeks 22.00 uur de politie omdat hij had gezien dat een man op de Valutaboulevard steigermateriaal in een aanhanger aan het inladen was. De getuige verschafte de politie een kenteken en beschrijving van de auto waarin de man inmiddels was weggereden. Agenten zagen de bewuste auto en volgeladen aanhanger rijden op de Rijksweg A1 en lieten de automobilist ter hoogte van de afslag Baarn stoppen. Naast de ontvreemde goederen troffen de agenten in de auto ook een betonschaar en doorgeknipt slot aan. De auto, die bovendien onverzekerd was, is voor onderzoek in beslag genomen. De man rook naar alcohol en dus moest hij blazen. Hij bleek onder invloed en de ademanalyse op het politiebureau wees uit dat de man met 670 ug/l in zijn lichaam achter het stuur had gezeten. Zijn rijbewijs kon niet worden ingevorderd, want dat had hij niet. Er is proces-verbaal opgemaakt voor de verschillende feiten. De man staat te boek als veelpleger en is in verzekering gesteld.

Makreeldief

AMERSFOORT Een 41-jarige Amersfoorter is woensdag aangehouden voor winkeldiefstal.

Omstreeks 19.45 uur betrapte personeel van een winkel aan de Arnhemseweg een winkeldief. De verdachte had in een supermarkt een makreel weggenomen zonder te betalen en stond zijn buit voor de winkel op te peuzelen. Winkelpersoneel sprak de man aan waarna hij begon te schelden en om zich heen sloeg. Surveillerende agenten reden op het moment van de melding net langs en hielden de Amersfoorter aan. Hij verkeerde vermoedelijk onder invloed en is ingesloten op het politiebureau.