Politie Drenthe

Donderdagmorgen

Hoogeveen, 13-07-2006

Aangehouden na aanrijding
ASSEN De politie hield dinsdagmiddag op de Ketellapperstraat in Assen een 42 jr. man uit Rolde aan. De man was kort daarvoor met een tractor tegen een waarschuwingspaal bij de Lonerbrug in de Marsdijk gereden. Na de aanrijding verdween hij te voet. Getuigen konden de politie vertellen waar de man naar toe was gegaan. Na verhoor is hij in vrijheid gesteld. De politie maakt proces-verbaal op.

IJsvereniging gedupeerd
ASSEN Onbekenden hebben na afgelopen maandagmorgen ingebroken in de kantine van ijsvereniging Kloosterveen aan de Maria Montessoriweg in Assen. Men kwam binnen door een ruit te vernielen. Uit het materiaalhok werd een blauwe vierwiel aangedreven veegmachine (Quad) van het merk Breze weggenomen. Ook verdween er wat snoepgoed. De politie stelt een onderzoek in. (06-160573)

Boete voor in brand steken vlaggetjes
ASSEN Drie jongens van 17 en 18 jr. uit Assen kregen in de nacht van woensdag op donderdag een boete van 130,- voor het in brand steken van plastic vlaggetjes. Dit gebeurde op de Kleine Marktstraat en vlak bij een luifel. Getuigen belden de politie omdat ze bang waren dat de luifel in brand zou worden gestoken. De drie jongens waren weggelopen maar konden op aanwijzing van de getuigen in de omgeving worden aangehouden. Een vierde verdachte was al verdwenen. Zijn identiteit is echter bekend en ook hij kan rekenen op een boete.

50 euro boete voor gevaarlijke recreatie
GASSELTE De politie bekeurde woensdagmiddag 11 personen die aan het zwemmen was in een waterplas bij de zandafgraving aan de Houtvester Jansenweg in Gasselte. Bij deze plas is voortdurend instortingsgevaar. Het hele terrein is met prikkeldraad afgezet en er staan rondom bordjes Verboden toegang. Een 50 jr. man uit Eext en zijn 22 jr. dochter wensten hun identiteit niet op te geven omdat ze het niet eens waren met het politieoptreden. De man dreef dit zover door dat de politie genoodzaakt was hem en zijn dochter aan te houden. Nadat op het politiebureau hun identiteit was vastgesteld en zij ook een bon hadden gekregen zijn ze teruggebracht naar hun geparkeerde auto. De politie controleert de komende tijd vaker op dit zandwinningterrein en zal mensen die zich op het terrein bevinden bekeuren.

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u in contact komen met de dienstdoende voorlichter van politie Drenthe, dan kunt u bellen met Dirk Neef, tel. 0592 - 36 1280.