Politie Gelderland-Midden

West-Veluwe Vallei

---

Nijkerkers aangehouden

Publicatiedatum: 13-7-2006 10:48:18

Nijkerk - De politie heeft in de nacht van woensdag op donderdag twee Nijkerkers van 53 en 23 jaar oud aangehouden. Omstreeks 01:40 uur zagen agenten op het Plein in Nijkerk een opstootje tussen meerdere personen. Nadat de politie het opstootje had gesust, verzochten agenten de mensen om zich van het Plein te verwijderen om verdere escalatie te voorkomen. De meeste mensen verlieten daarop het plein. De beide Nijkerkers werden meerdere malen gevorderd om het plein te verlaten, waaraan zij niet voldeden. Daarop zijn de twee mannen aangehouden en voor nader verhoor ingesloten.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Beginnend bestuurder moet rijbewijs inleveren

Publicatiedatum: 13-7-2006 10:48:00

Nijkerk - De politie heeft in de nacht van woensdag op donderdag een 23-jarige man uit Loenen aangehouden op verdenking van het rijden onder invloed van alcohol. Agenten zagen de man omstreeks 01:30 uur in zijn personenauto rijden over de Callenbachstraat in Nijkerk. Uit de blaastest bleek dat de man teveel alcohol had gedronken. Hij had een alcoholpromillage van 1,16. Omdat de man een beginnend bestuurder is, is een alcoholpromillage van 0,2 toegestaan. De 23-jarige had dus bijna vijf keer zoveel gedronken dan is toegestaan. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt. Het rijbewijs van de man is ingevorderd en hij kreeg een rijverbod van zeven uur.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Man verdacht van bedreigen vrouw en zoon

Publicatiedatum: 13-7-2006 10:47:49

Gemeente Barneveld - De politie heeft woensdagavond omstreeks 20:40 uur een 54-jarige inwoner uit de gemeente Barneveld aangehouden op verdenking van bedreiging. De 54-jarige man zou zijn 49-jarige vrouw en 15-jarige zoon bedreigd hebben met een stuk hout. De vrouw heeft hiervan aangifte gedaan bij de politie. De 54-jarige man is aangehouden en voor nader onderzoek ingesloten.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Wageningse botst op tankwagen en personenauto

Publicatiedatum: 13-7-2006 10:47:36

Wageningen - Een 54-jarige en 81-jarige vrouw zijn woensdagochtend gewond geraakt bij een ongeval op de Nijenoord Allee in Wageningen. De 54-jarige Wageningse automobiliste reed omstreeks 10:45 uur samen met een 81-jarige vrouw uit Bennekom over de Nijenoord Allee. In hun auto vervoerden zij in een kooi een kat, welke ontsnapte en wild geworden zou zijn. Hierdoor verloor de Wageningse vermoedelijk de macht over het stuur en reed tegen de zijkant van een tegemoetkomende tankwagen. Hierna reed zij frontaal op personenauto van een 20-jarige Woudenberger. Omstanders verleende eerste hulp aan de slachtoffers, de twee vrouwen. Ze zijn per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Ede met onbekend letsel. De Woudenberger raakte niet gewond, zijn auto raakte wel zwaar beschadigd. Beide personenautos zijn afgesleept. De Verkeersongevallendienst heeft een onderzoek ingesteld naar het ongeval.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Man verdacht van diefstal

Publicatiedatum: 13-7-2006 10:47:19

Voorthuizen - De politie heeft woensdag een 48-jarige man, waarvan de woonplaats onbekend is, aangehouden. De man wordt ervan verdacht onder meer geld en een sleutel gestolen te hebben. Omstreeks 08:40 belde een 62-jarige inwoonster van Voorthuizen de politie. Zij had een man overlopen, die onder meer geld en een sleutel uit haar auto had weggenomen. De man was weggefietst in de richting van Voorthuizen. Later bleek ook nog dat de man ongevraagd geslapen zou hebben in een caravan die bij de Voorthuizense op het terrein stond. In de middag kreeg de politie een tip waarna de 48-jarige man op de Oude Zeumerseweg aangehouden kon worden. De man verklaarde tegenover de politie zo moe te zijn geweest dat hij maar in de caravan had geslapen. Tijdens het wegzetten van de fiets van de man, viel de sleutel van de Voorthuizense uit de fietstas. De man is meegenomen naar het politiebureau in Barneveld waar proces-verbaal tegen de man is opgemaakt.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---