Gemeente Kampen

Persbericht

Kampen, 13 juli 2006

Deskundigenonderzoek overlast lindebomen Bovensingel

De onafhankelijke bezwaarschriftencommissie van de gemeente Kampen laat onderzoek doen naar de overlast van een negental lindebomen aan de Bovensingel te Kampen. Het onderzoek vindt plaats in de periode van 10 juli tot 18 augustus en wordt uitgevoerd door BTL Bomendienst BV. Reden voor onderzoek is de last die omwonenden ervaren van het zogenaamde `lekken' van de bomen, waardoor er een klevende stof achterblijft op met name auto's en ramen.

Naar aanleiding van diverse klachten van omwonenden heeft de gemeente Kampen in 2004 besloten een vergunning aan te vragen voor het kappen van de betreffende bomen. Deze vergunning is destijds verleend. Tegen het besluit is een bezwaarschrift ingediend. In beroep bij de rechtbank is het besluit om de kapvergunning te verlenen vervolgens vernietigd in verband met motiveringsgebreken.

Na een hoorzitting van de bezwaarschriftencommissie met de betrokkenen, heeft de bezwaarschriftencommissie besloten tot uitvoering van het onderzoek naar de omvang van de problemen en de gevolgen voor het straatbeeld bij eventuele kap. Uit de resultaten van het onderzoek moet blijken of er voldoende aantoonbare redenen zijn om het besluit tot het verlenen van de kapvergunning te handhaven en het bezwaar ongegrond te verklaren.