Politie Twente

Persberichten Politie Twente 13 juli 2006

Fietsster en taxipassagiere gewond bij aanrijding

Oldenzaal

Op woensdag 12 juli vond om 13.40 uur een aanrijding plaats op de kruising Ossenmaatstraat/Hengelosestraat(parallelweg) in Oldenzaal. Een 51 jarige vrouw reed op haar fiets op de Hengelosestraat, parallel aan de Ossenmaatstraat vanuit de richting De Thij. Bij de oversteek naar de Hengelosestraat richting centrum Oldenzaal wilde zij de rijbaan van de Ossenmaatstraat oversteken.. Zij zag daarbij een taxibusje, die over de Ossenmaatstraat vanuit dezelfde richting naderde, over het hoofd. Deze taxi werd bestuurd door een 45 jarige Oldenzaler. De fietsster werd aangereden en raakte gewond, waarna zij met onbekend letsel naar het ziekenhuis is overgebracht en opgenomen. Een 79 jarige Oldenzaalse vrouw, inzittende van het taxibusje, schoot door de plotselinge remactie naar voren. Zij werd daardoor eveneens gewond en is voor onderzoek naar het ziekenhuis overgebracht. (06-089096)

Automobilist levert rijbewijs in wegens rijden onder invloed

Almelo

Op woensdag 12 juli werd de politie door getuigen geattendeerd op een automobilist, die met zijn auto stilstond midden op de rijbaan van de Van Rechteren Limpurgsingel in Almelo. De automobilist lag met zijn hoofd op het stuur, waarop de getuigen de betreffende auto naar de kant hebben gereden. De politie constateerde alcoholgebruik bij de bestuurder, een 48 jarige man uit Albergen en hield hem aan. Het lukte de verdachte niet om een ademtest af te leggen, waarop hem een bloedproef is afgenomen. De politie nam zijn rijbewijs in en maakt proces-verbaal op. (06-089085)

Hennepkwekerij geruimd

Wierden

De politie deed op woensdag 12 juli een inval in een pand aan de Rijssensestraat in Wierden, vanwege het vermoeden dat daar een hennepkwekerij zou zijn ingericht. In de kelder trof zij inderdaad een hennepplantage aan met ruim 800 planten. Alle planten en bijbehorende apparatuur werden geruimd en vernietigd.

Tevens bleek dat de stroom illegaal werd afgenomen. Het energiebedrijf zal daarvan aangifte doen. Naar de huurder van het pand stelt de politie nog een nader onderzoek in. (06-088106)

Monique Oude Wolbers: 053-4555588


---- --